Mihaela Hunca, inspector general al ISJ: Nu se strange fondul clasei si nici bani pentru auxiliare

Mihaela Hunca, inspector general al ISJ
Mihaela Hunca, inspector general al ISJ

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean interzice colectarea de bani in scoli pentru fondul clasei, fondul scolii sau pentru materiale auxiliare. Inspectorul general al ISJ, Mihaela Hunca, a declarat ca unitatile de invatamant au fost atentionate cu privire la acest aspect, iar profesorii prinsi pe picior gresit vor fi sanctionati. Ea a mentionat ca au fost trimise adrese in scoli in acest sens.

Acolo unde vom avea semnalate astfel de cazuri, echipe ale Inspectoratului Scolar Judetean se vor deplasa si vor constata cele sesizate pentru a se lua masuri. Nu vom face rabat de la ceea ce am solicitat in adresa„, a precizat Mihaela Hunca.

Ea a mentionat ca asociatiile de parinti pot sa sprijine unitate de invatamant, insa nu trebuie sa stranga fonduri in mod obligatoriu.

Nu putem interzice donatiile, anumite acte caritabile, dar nu se poate impune o taxa, un fond al clasei sau al scolii. Am facut in acest sens si un parteneriat cu Politia, cu alte servicii, astfel incat sa eliminam aceste practici„, a adaugat sefa ISJ.

 

6 thoughts on “Mihaela Hunca, inspector general al ISJ: Nu se strange fondul clasei si nici bani pentru auxiliare

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Inainte de toate cred ca ar trebui ca salile de clasa sa arate ca intr-un stat european pe banii statului!!!! Stiti, doamna inspector general , ca nici pe departe nu este asa! Stiti ca parintii sunt nevoiti sa cumpere copiilor manuale , nu pentru ca sunt fortati de profesori , ci pentru ca sunt depasite sau nu sunt aprobate de MEC! In loccul dvs m-as asigura ca toate acestea sunt asigurate , si apoi as iesi sa condamn anumite initiative de-ale parintilor!!!!!! Se vrea un invatamant de performanta !? Cu ce? Cei care vin cu reclamatii la dvs se cred in Evul Mediu si asteapta ca totul sa li se dea gratuit !!!!!Nu cred ca acesti reclamagii au niste copii dornici sa invete !Tot acesti parinti „( reclamagii) gasesc bani pentru bere, mici , tigari, cumatrii , paranghelii, dar pt EDUCATIE ….sa faca statul!!!Pana la urma statul suntem noi, si noi trebuie sa punem umarul !!!!

  2. Oare???? pe mine la gradinita m-a luat cu lesin…130 doar rechizitele pt grupa mica…pe langa ele…sa reparam WC, saltelute la pautucuri…usa trebuie schimbata..imprimanta…si nu ne ducem noi..sa dam banii la asociatia parintilor. si daca nu avem??? sau nu vrem???

  3. Am observat de ceva vreme ca politicienilor le face o mare placere sa declare numai lucruri frumoase la presa , realitatea insa este total invers . Se strang bani pentru orice : pentru perdele , pentru covoare , pentru auxiliare , pentru mobilier , fondul clasei etc …… Apropo , cu ce ajuta Ministerul Educatiei clasele pregatitoare doamna inspector ca in afara de o invatatoare si un acoperis deasupra capului nu au primit nimic ???

  4. @mami – nu iti spune nimeni sa dai, dar daca sa nu te miri in ce patut ajunge copilul, sa nu te miri cum e la baie, sa nu faci mofturi ca nu iti invata copilul nimic si ca sta degeaba la gradinita… fisele de lucru, tusul la imprimanta nu se imple singur
    @on-topic- banuiesc ca in clasele cu tabla alba elevii vor scrie cu degetele, caci.. nu este voie sa se stranga bani pentru markere nu? Sau in clasele cu tabla neagra… tabla se va sterge cu ,,, o carpa facuta dintr-o haina veche cred… Intr-un sistem in care se dau legi doar ca sa fie, infrastructura este la pamant. Mai intai dati manuale noi la toata lumea, puneti mobilier nou in fiecare unitate de invatamant, puneti la dispozitie un fond pentru fiecare diriginte in fiecare an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *