Firma Semnal, acuzată că a construit ilegal un bloc pe Bulevardul Mihai Eminescu

proiect semnal bulevard botosani1
proiect semnal bulevard botosani1

Un bloc de locuinţe P + 2 a fost construit ilegal pe Bulevardul Mihai Eminescu, în apropiere de intersecţia cu Petru Rareş, potrivit unui raport de inspecţie întocmit de Compartimenul de disciplină în construcţii al Poliţiei Locale. Imobilul aparţine firmei Semnal şi a fost ridicat fără respectarea documentaţiei emise de autorizare emise de administraţia locală şi a legilor privind construcţiile.

Potrivit raportului Poliţiei Locale PR 286/ 19 septembrie 2013, blocul de pe Bulevardul Mihai Eminescu 123, singurul bloc din zona de case, are abateri atât în ceea ce priveşte nivelul de înălţime, cât şi distanţa faţă de linia de separaţie cu vecinii.

Construcţia a fost realizată prin transformarea unei case de tip familial în bloc cu opt apartamente, fără a ţine cont de Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului Botoşani, care guvernează activitatea urbanistică şi arhitecturală.

„Cetăţenii din această zonă se simt înşelaţi prin acest lucru şi prin atitudinea arhitectului şef din cadrul Primăriei, care, profitând că PUG a expirat în 2008 face rapoarte de specialitate cu derogăripe anumite interese, supunându-le spre aprobare şi responsabilitate consilierilor locali„, a afirmat unul dintre locatarii din zonă.

constructie bloc Semnal pe Bulevardul Mihai Eminescu BotosaniFirma Semnal este cea care a solicitat recent autorizarea construcţiei unui nou bloc cu patru nivele în aceeaşi zonă, fapt care a stârnit din nou nemulţumirea cetăţenilor de pe Bulevardul Mihai Eminescu şi de pe strada Petru Rareş.

Aceştia au contestat proiectul depus la Agenţia de Mediu, cerând municipalităţii să nu emită autorizaţie de construire.

Vecinii din cartierul de case se plâng că vor fi „sufocaţi de betoane”.

„Sper ca Dumnezeu să lumineze minţile celor din Consiliul Local şi să nu fie înşelaţi de cei care vor să încalce legea şi au interese mari. Eu am cumpărat pământ de la o persoană şi mi-am făcut casă. Trăiesc în zonă de peste 60 de ani. De ce să stricăm această zonă de case?„, afirmă un alt locatar.

„În campania electorală am dat mâna cu primarul Ovidiu Portariuc şi a promis că va avea grijă de cetăţeni. Noi am contestat şi am făcut scris la Urbanism şi la instituţiile statului că nu suntem de acord cu complexul de patru blocuri pe acest teren, dar nu am primit niciun răspuns. Din contră, arhitectul şef ne-a trimis cu publicitate explicită proiectul firmei Semnal”, spune o femeie care locuieşte pe Bulevardul Mihai Eminescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *