Florin Ţurcanu în ipostaza de tractorist pe cel mai scump utilaj din judeţ

florin turcanu la volan de tractorPreşedintele Consiliului Judeţean s-a declarat impresionat de cel mai scump tractor din judeţ, prezent la expoziţia Agro Zoo de la Popăuţi.

Tractorul a fost achiziţionat în vara acestui an de Petre Ciornei, un femier din comuna Manoleasa ce lucrează 4000 de hectare de teren.

Utilajul a fost cumpărat în rate de fermier direct din Germania, preţul fiind de 185.000 de euro.

Performanţele tractoruflorin turcanu tractorlui FENDT sunt remarcabile, putând discui şi ara câte 30 de hectare de teren zilnic, la un consum de 10 litri de motorină la hectar. Cabina tractorului este mai confortabilă decât multe autoturisme, iar tehnoloigia folosită este de ultimă oră, toate ghidaje fiind electronice.

Pe lângă lucrările agricole poate fi folosit şi la activităţi de deszăpezire, lucru des întâlnit pe şoselele din Germania.

Florin Ţurcanu a menţionat că este mândru de fermierul din judeţ şi de faptul că el l-a consilial în alegerea utilajului. La rândul său, şeful judeţului s-a interesat la târg de achiziţia unui tractor, de 90 cai putere, pentru lucrări la ferma tatălui său din comuna Suliţa. Achiziţia ar consta în utilajul efectiv la care se adăugă şi alte componente, precum o lamă, cositoare şi disc.

3 thoughts on “Florin Ţurcanu în ipostaza de tractorist pe cel mai scump utilaj din judeţ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *