Cei mai buni elevi din Botosani, premiati de primarul Portariuc

portariuc si elevi premiatiPrimarul Ovidiu Portariuc i-a premiat, vineri, pe doi dintre cei mai buni elevi din anul şcolar precedent. Elevii Clara Andreea Pricopi, de la Colegiul Naţional „A.T. Laurian”, care a avut media de admitere şi media anuală 10, şi Silviu Mihnea Cucuiet, fost elev al Şcoalii 17 Botosani, actualmente elev al Colegiului „Mihai Eminescu”.

Cei doi au primit o diploma de excelenta si un premiu in bani, in valoare de 1000 lei. Andreea Pricopie s-a mai remarcat prin rezultatele obtinute la diverse olimpiade si concursuri scolare, in timp ce Mihnea Cucuiet s-a remarcat la competiile de matematica, chimie si limba romana, dar s-a implicat si in actiuni de voluntariat.

Vreau sa va felicit, pentru ca nu este usor sa obtii asemenea performante.  Reprezinta o onoare pentru noi ca reprezentati Botosaniul„, a spus Ovidiu Portariuc.

De asemenea, Iuliana Elena Parască, absolventă a Colegiului Naţional Mihai Eminescu, va fi premiată pentru cea mai mare medie la examenul de bacalaureat. Aceasta a lipsit de la premiere fiind plecata la UCL (University College London) din Londra.

Aceasta este cea de-a doua ediţie a premiilor acordate de Primăria Botoşani.

Performante Andrea Pricopi:

Andreea Clara Pricopi

Elevă a Colegiul National A.T.Laurian, Andreea Clara Pricopi este singura elevă din judeţul Botoşani care a reuşit performanţa de a obţine numai medii de zece, atât în clasele gimnaziale dar şi la Evaluarea Naţională din anul 2013.

A obţinut numeroase premii în decursul anilor de gimnaziu, enumerând doar concursurile nationale:

– Locul I national la concursul Evaluare in Educatie, Limba Romana, etapa competitionala, Iunie 2013, organizat sub egida Academiei Române.

-Locul I national la concursul „Plus/minus poezie”, Targu-Mures, 2011,

-Locul I pe judet la Concursul International de Matematica Aplicata Cangurul 2011,

-Locul I pe judet/ şi locul al II-lea la faza pe ţară a Concursului National de Matematica Lumina Math, 2011

-Premiul Special la Olimpiada Nationala de Limba Romana, editia Iasi 2011 si editia Targu Jiu 2012,

            La acestea se adauga numeroase premii la concursuri judetene, interjudetene (olimpiadele de romana, matematica, engleza, concursuri de  creatie literara, English on stage, etc).

Performate Mihnea Cucuiet:

Absolvent al Şcolii generale nr. 17, Silviu-Mihnea Cucuiet a fost desemnat ” ELEVUL ANULUI 2013″, conform Metodologiei Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Distincţia a fost acordată în urma unei selecţii riguroase, avându-se în vedere atât activităţile şcolare cât şi cele extraşcolare precum şi premiile obtinute în urma numeroaselor participari la concursurile şcolare, Silviu remarcându-se la competiţiile de matematica, chimie şi limba română.

 Elevul Silviu-Mihnea Cucuiet a avut un parcurs şcolar strălucit, obţinînd pe parcursul celor patru ani de gimnaziu, media generala 10. Aptitudinea pentru ştiintele exacte, şi în special pentru matematică, i-a îmbogăţit palmaresul cu numeroase premii si medalii obţinute în urma participării la concursurile judeţene, naţionale şi internaţionale.

Rezultatele remarcabile la învăţătură, precum şi atitudinea pozitivă au constituit factorii de bază care au dus la promovarea sa în funcţia de PRESEDINTE al Consiliului Scolar al Elevilor.

 Preocuparile sale se regasesc intr-o gama foarte variata de activitati, printre care:

– voluntariat;

-compunerea de probleme pentru Gazeta Matematica;

– autor si coautor in  lucrari din domeniul matematicii;

-coordonator de curs ORIGAMI;

-pasionat de lectura;

-membru in echipa de proiect „COMMENIUS”.

Actualmente este elev al Colegiului Naţional Mihai Eminescu, la profilul matematică-informatică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *