Primăria Botoşani, acuzată oficial de starea proastă a drumurilor

gropi strada savenilorAdministratorul public al drumurilor este tras la răspundere oficial în urma unui accident rutier. Primăria Municipiului a fost chemată în instanţă de o societate de asigurări care îi cere să plătească pagubele produse în urma avariei unei maşini produse din cauza drumului.

Evenimentul rutier s-a petrecut în luna septembrie 2007, când Mihai Olariu, aflat la volanul unui Audi A3, pe strada Cărămidari, la intersecţia cu George Coşbuc, a acroşat o piatră de dimensiuni considerabile şi şi-a avariat maşina. În urma impactului a fost spartă baia de ulei a maşinii şi scutul protector.

Firma de asigurări BCR Asigurări Insurance Group, a plătit pagubele, 1.430 de lei, iar ulterior s-a îndreptat împotriva Primăriei. Asiguratorul susţine că accidentul s-a petrecut din culpa administratorului drumului ce nu şi-a îndeplinit atribuţiile. Mai mult decât atât, pe lângă paguba cerută ca urmare a despăgubirii plătite, asiguratorul solicită şi plata unor dobânzi de 342 de lei.

În replică, reprezentanţii Primăriei susţin în instanţă că nu pot fi traşi la răspundere, pentru că şoferul trebuia să adapteze viteza în funcţie de condiţiile de drum încât să poată efectua orice manevră în siguranţă, şi pentru că şoferul a reclamat la poliţie incidentul, precizând pe propria răspundere circumstanţele producerii evenimentului rutier.

Judecătoria Botoşani a admis, în 2010, acţiunea, obligând administratorul drumului să plătească daunele, judecătorul considerând că municipalitatea se face vinovată din culpă de producerea evenimentului.

Primăria a făcut recurs şi judecătorii Tribunalului Botoşani l-au admis pe motiv că nu sunt probe directe care să dovedească culpa administratorului, casând decizia instanţei inferioare şi trimiţând dosarul spre rejudecare.

În prezent, dosarul este din nou pe rolul Judecătoriei Botoşani şi se aşteaptă efectuarea unei expertize pentru stabilirea exactă a cauzelor producerii evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *