Incredibil! Primăria Botoşani a cumpărat un pom de Crăciun la 10.000 de euro

Primaria Botosani (1)Primăria municipiului Botoşani a achiziţionat, anul trecut, pentru marcarea Crăciunului, un pom ce a costat o avere, atât copacul în sine, cât şi montarea podoabelor. Pomul de Crăciun de la sfârşitul anului trecut a fost achiţionat de la o firmă înfiinţaţă la jumătatea anului 2010, Advance Integra SRL,  prin achiziţie directă la preţul fix care a fost estimat pentru această cheltuială, 40.362 de lei.

Firma a mai reuşit să câştige alte trei contracte prin aceeaşi metodă constând în livrarea de articole decorative, 40 de subansamble, contra sumei de 77.574 de lei, 39 de ornamente pentru stâlpi la un preţ de 56.920 de lei şi 73 de ghirlande la un preţ de 79.702 lei.

Primarul Ovidiu Portariuc susţine că nu are date despre achiziţie, aruncând vina pe fostul viceprimar Viorel Iliuţă, despre care a spus că s-a ocupat de aceste achiziţii. Iliuta nu a putut fi contactat telefonic pentru a-si exprima punctul de vedere.

Prin contractele cu Primăria, societatea şi-a mărit de  peste patru ori cifra de afaceri, în condiţiile în care cifra de afaceri pe 2010, singurul bilanţ publical pe site-ul Ministerului Finanţelor, a fost de 62.812 de lei, iar cele patru contracte însumează suma de 254.558. Societatea figurează cu un singur angajat şi are ca obiect principal de activitate comerţ cu ridicata nespecializat de produse alimentare.

Reprezentanţii Primăriei au venit cu lămuriri suplimentare asupra achiziţiilor menţionând că s-au cumpărat de fapt 21 de pomi de Crăciun ce au fost amplasaţi în mai multe interesecţii din oraş. Precizarea a venit după o adresă oficială trimisă de Primărie privind contractele încheiate şi în care nu se menţiona numărul de bucăţi cum s-au făcut la celelalte contracte, fiind trecut doar pom de Crăciun.

Vezi adresa iniţială a Primăriei:

adresa primarie privind obiectul contractelor, valoarea estimata, valoarea achitata și durata contractului
adresa primarie privind obiectul contractelor, valoarea estimata, valoarea achitata și durata contractelor

 

 

2 thoughts on “Incredibil! Primăria Botoşani a cumpărat un pom de Crăciun la 10.000 de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *