Fostul deputat Stelică Strugaru Iacob, trimis în judecată

Fostul deputat democrat-liberal Stelică Iacob Strugaru, ales în Colegiul Darabani, în legislatura 2008 – 2012, a fost trimis în judecată de procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru conflict de interese.

Stelica Strugaru Iacob la lansarea candidatilor Miscarii pentru Botosani
Stelica Strugaru Iacob

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Stelică Iacob Strugaru a solicitat, în perioada în care a fost deputat, angajarea fiului său şi a avizat contractul de muncă al acestuia la biroul său parlamentar, pe perioadă determinată.

În perioada în care a lucrat la biroul parlamentar, fiul lui Stelică Iacob-Strugaru a încasat 48.118 lei, a precizat Parchetul instanţei supreme, într-un comunicat de presă.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe Stelică Iacob Strugaru pentru conflict de interese.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În septembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a cerut Parchetului instanţei supreme să cerceteze un posibil conflict de interese în cazul deputatului PDL Stelică Iacob Strugaru.

Potrigit ANI, Stelică Iacob Strugaru a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Radu, începând din 1 iunie 2009, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 7 Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *