Opt elevi din judeţul Botoşani, admişi la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni

Ceremonial la Inspectoratul de Jandarmi BotoşaniDin cei 31 de candidaţi din judeţul Botoşani care s-au prezentat la proba de verificare a cunoştinţelor,  ce s-a desfăşurat vineri, 13 septembrie, la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, 8  vor începe cursurile la 1 octombrie, în calitate de elevi jandarmi.

În conformitate cu graficul desfăşurării concursului de admitere, 146 de candidaţi, dintre care 8 fete,  care au promovat probele eliminatorii, s-au prezentat la sediul şcolii, pentru a susţine testul de verificare a cunoştinţelor.

În urma examinării, cele 50 de locuri scoase la concurs au fost ocupate de o fată (din judeţul Neamţ) şi de 49 de băieţi.

Menţionăm că,  în ceea ce priveşte punctajul cu care s-a promovat examenul,  cel mai ridicat a fost de 84 de puncte, acesta fiind obţinut de un candidat din Suceava, iar ultimul candidat declarat ADMIS a obţinut 62 de puncte.

Cei mai tineri elevi jandarmi vor începe anul şcolar în data de 1 octombrie a.c.

Luni, 16 septembrie, în prezenţa oficialităţilor, a avut loc deschiderea anului de învăţământ pentru elevii jandarmi din anul al II-lea, seria 2012-2014, precum şi pentru prima serie de poliţişti locali care urmează să se pregătească în şcoala Jandarmeriei, în perioada 16 septembrie – 13 decembrie 2013.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *