Cel mai contestat medic stomatolog din Botoşani, implicat într-un nou scandal la Iaşi

spitalul sf spiridonCu mai multe acuzatii de malpraxis, un medic stomatolog din Botosani a facut prima victima la Iasi • Asistenta medicala racoleaza clientii cu oferte tentante • Si-a amplasat strategic cabinetul medical pentru a nu trezi suspiciuni • Medicul stomatolog a dat o explicatie halucinanta, folosind un ton agresiv

Iesenii care au avut naivitatea sa intre pe usa cabinetului acestui medic vor ramane ingroziti. Au avut incredere, dar nu au stiut ce se ascunde in spatele specialistului pe mana caruia s-au lasat. Un cabinet stomatologic a rasarit peste noapte in cadrul Ambulatoriului Integrat Sf. Spiridon. Medicul dentist a lasat un gust amar mai multor persoane. Ana Maria Nastac a avut grija sa informeze iesenii de serviciile „de calitate” pe care le ofera, prin mai multe afise lipite pe peretii Policlinicii.

In judetul Botosani, medicul dentist Ana Maria Nastac este cel mai contestat stomatolog, fiind in topul doctorilor cercetati pentru malpraxis. Nu au trecut decat cateva saptamani pana a aparut si prima victima la Iasi. Un iesean a fost racolat de catre o pseudo-asistenta medicala, care i-a expus o oferta tentanta de servicii stomatologice. Barbatul sustine ca a fost condus la cabinetul de la parterul Policlinicii si tratat mai rau decat animalele.

Aveam o problema stomatologica si in timp ce stateam la rand in fata unui alt cabinet, m-a acostat o asistenta. Mi-a spus ca s-a deschis un nou cabinet in Policlinica, unde lucreaza un medic cu experienta si pot fi tratat imediat. Dentista mi-a scos fara prea multe explicatii doua masele si cu un foarfece mi-a nenorocit toata bolta palatina. Eram anesteziat si plin de sange. Am intrebat-o ce s-a intamplat si a inceput sa tipe la mine si sa-mi adreseze injurii. A doua zi am revenit la cabinet pentru ca nici nu puteam sa mai inghit. Mi-a prescris o reteta cu medicamente foarte puternice si m-a trimis acasa dupa ce mi-a cerut si 300 de lei. Nici macar parafa de medic nu avea, iar intrebarile puse au infuriat-o si a devenit agresiva verbal. Este anormal asa ceva, mai ales cand mergi la un medic cu toata increderea in experienta sa. Am facut plangere la managerul spitalului, la Protectia Consumatorului, la Finante si la Directia de Sanatate Publica. In functie de ce raspuns primesc, voi decide daca o dau in judecata. Sper macar sa fi avut instrumentarul sterilizat si sa nu ma fi ales cu vreo boala”, a precizat Gheorghe P., pacient al medicului dentist.

Asistenta medicala racoleaza clientii

Spatiul in care s-a cuibarit Ana Maria Nastac a apartinut unui specialist oftalmolog, care a plecat in strainatate si a subinchiriat cabinetul. Reclamatia ieseanului nenorocit pe scaunul stomatologului a ajuns foarte repede si la urechile conducerii Spitalului Sf. Spiridon.

Cabinetul unui medic oftalmolog s-a transformat in cabinet stomatologic, fara a avea o legatura directa cu spitalul. A fost vorba despre o subinchiriere. Inca de la inceput am fost suspicios, pentru ca medicul stomatolog si-a postat pe usa o aberatie. Programul non-stop este imposibil, pentru ca noaptea cei de la paza inchid usile Policlinicii. Pacientul care a inaintat plangerea a fost tratat in ultimul hal. L-am directionat catre sectia BMF, unde s-au speriat si medicii de modul in care a lucrat respectivul stomatolog. Am inaintat plangere catre Directia de Sanatate Publica si va ajunge si la Colegiul Medicilor Dentisti”, a precizat ec. Ioan Barliba, managerul Spitalului Sf. Spiridon Iasi.

Desi pe usa cabinetului scrie clar ca se ofera servicii stomatologice 24 de ore din 24, ieri, in jurul orei 12:00, Ana Maria Nastac se afla in drum spre Barlad. In cabinet se afla doar o asistenta medicala, care a reactionat destul de violent. „Doamna doctor este plecata si nu va spun nimic. Va rog sa iesiti afara pentru ca puneti prea multe intrebari. Astazi nu mai ajunge la cabinet, dar maine puteti vorbi cu ea”, a replicat asistenta medicala, vizibil agitata.

Tupeul incredibil al medicului dentist

Contactata pe numarul de telefon afisat pe usa, medicul dentist Ana Maria Nastac a oferit o explicatie halucinanta, care i-a socat pana si pe reprezentantii Colegiului Medicilor Dentisti Iasi. „Cabinetul medical nu functioneaza inca. La mine in cabinet nu a calcat niciun pacient. Inca nu am facut toate actele si de aceea nu am deschis. Nu stiu ce informatii aveti, dar nu este adevarat. Nu vreau sa mai comentez nimic, pentru ca nu sunteti in masura sa ma luati la intrebari. Eu platesc o chirie si nu trebuie sa dau explicatii. Nu stiu ce v-a spus asistenta mea, dar nu cred ca exista vreo plangere pe numele meu. Lasati-ma in pace!„, a spus dr. Ana Maria Nastac, pe un ton destul de agresiv. Incredibil este faptul ca a fost exclusa din Colegiul Medicilor Dentisti Botosani in anul 2009, dar legislatia i-a permis sa gaseasca o alta solutie.

Cunosc situatia medicului Ana Maria Nastac, in ceea ce priveste reclamatiile din Botosani. Pana acum, nu am primit nicio plangere din partea pacientului din Iasi. Aceasta nu figureaza ca membra a Colegiului Medicilor Dentisti Iasi, dar este probabil inscrisa intr-un colegiu din alt judet. Are la activ mai multe reclamatii de malpraxis si este in vizorul Colegiului National al Medicilor Dentisti. Trebuie verificat daca nu practica ilegal meseria de medic dentist„, a precizat prof. dr. Norina Consuela Forna, decan al Facultatii de Medicina Dentara si membru in Comisia de Specialitate din cadrul Colegiului Medicilor Dentisti Iasi.

Reprezentantii Protectiei Consumatorului au precizat ca fiind in discutie un act medical, nu pot verifica modul efectiv de prestare a serviciilor, dar au dispus un control la cabinetul stomatologic. Se pare ca medicul stomatolog a vrut sa-si dezvolte afacerea in Iasi, fiind convinsa ca acuzatiile de malpraxis vor fi ascunse de ochii iesenilor.

Sursa: Buna Ziua Iaşi

One thought on “Cel mai contestat medic stomatolog din Botoşani, implicat într-un nou scandal la Iaşi

  1. Și medicii sunt oameni…și printre ei pot fi și nesimțiți și tupeiști…astfel de oameni nu ar trebui să aibă voie să lucreze în sănătate, unii ca ea strică viața celor care au neșansa să o abordeze. Oare când legea în România va fi de așa natură încât să poată elimina pe cei ce nu sunt compatibili cu meserii ce implică lezarea directă a vieții semenilor noștri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *