Doina Federovici îi cere explicaţii lui Dragnea despre două baze sportive din judeţ

doina federovici senatSenatorul Doina Federovici a adresat o interpelarea vicepremierului Liviu Dragnea cu privire la bayele sportive începute, dar nefinalizate în mai multe localităţi din judeţul Botoşani.

Iata interpelarea:  In cadrul “Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatial rural” instituit prin OG nr 7/2006 si aprobata prin Legea 71/2007, redenumit in “Programul de dezvoltare al infrastructurii si a unor baze sportive in mediul rural”, in comunele Tudora  si Todireni din judetul Botosani au fost demarate proiectele “Construire baza sportiva tip II”.

Importanta acestor proiecte este majora, deoarece aceste baze sportive pot deservi cei peste 1800 de elevi inscrisi la cursurile unitatilor de invatamant aflate in comunele mai sus mentionate, mai ales ca planul de scolarizare a fost depasit cu 3 clase in Todireni si 2 clase in Tudora, ceea ce denota ca numarul de elevi este in crestere.

Situatia din aceste doua comune reprezinta doar o mica parte din problematica existenta la nivelul intregului judet Botosani, unde mai multe santiere in lucru sunt afectate de lipsa fondurilor necesare pentru finalizare.

Primariile care deruleaza astfel de programe inregistreaza arierate care, in unele cazuri, au dus chiar la blocarea conturilor primariei respective.

Avand in vedere faptul ca prin ministerul pe care il conduceti se deruleaza mai multe programe de investitii in infrastructura locala iar in cadrul acestor programe de investitii sunt in diferite stadii de executie obiective pentru care nu s-au asigurat in ultimii ani sursele de finantare pentru finalizarea acestora, fapt care nu a contribuit la dezvoltarea echilibrata a infrastructurii locale, va rog, domnule ministru, sa-mi comunicati care sunt sansele de finantare – in cursul acestui an, eventual in urma viitoarei rectificarii bugetare – pentru finalizarea obiectivelor care fac subiectul prezentei intrebari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *