Primarul unei comune a depus sesizare penală împotriva comisarilor de la Garda de Mediu după ce primăria a fost amendată

razvan rotaru garda de mediuComisarul şef şi încă un alt comisar al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu sunt acuzaţi de un primar, de abuz în serviciu după ce a amendat primăria cu 20.000 de lei. Primarul a depus plângerea penală în urmă cu aproape două luni, imediat după ce instituţia pe care o conduce a primit sancţiunea pentru depozitarea ilegală a deşeurilor.

Răzvan Rotaru, comisar şef, a menţionat că a somat Primăria Mihai Eminescu să ridice gunoiul din spatele fostei fabrici Izolatori, însă primăria nu a respectat termenul acordat şi a fost sancţionată. ” Nu îmi este frică de plângerea penală, avem dovezi. La aplicarea sancţiunii l-am chemat şi pe viceprimarul comunei”, a declarat comisarul şef. În paralel Primăria a contestat în instanţă şi amenda primită, procesul fiind în curs de judecare.

O altă primărie ce a fost sancţionată pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor este din comuna Suliţa. Instituţia a fost amendată cu 5000 de lei după ce au fost găsite cantităţi mari de gunoi de grajd aruncate pe marginea unui râu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *