Scrisoare deschisă: Grupul Românilor din Irlanda spune nu jafului de la Roşia Montană

protest rosia montanaRedacţia BotoşaniNews a primit de la Ionuţ Munteanu, român stabilit în Irlanda, o scrisoare deschisă adresată politicienilor privind Roşia Montană. Iată conţinutul acesteia:

Prin prisma evenimentelor din ultmii 23 de ani, romanul de rand a fost sortit sa traga ponoasele lipsei de profesionalism, coruptiei la nivel inalt, si jocurilor politice. Nu putem acum sa inchidem ochii si sa ne resemnam in tacere, la inca un jaf national! Ati vandut paduri, petrol, zacaminte feroase si neferoase, fabrici si uzine! Ati transformat Romania in 23 de ani de democratie defectuasa, intr-o colonie! Crestere economica de durata nu o sa realizati cu exploatarea materiei prime ci prin excedent de balanta comerciala; prelucrand materia prima si vanduta apoi cu valoare adaugata mare!

Contractele paguboase cu diverse corporatii gigante, ne-a costat miliarde de dolari si nu voi, politicienii, ati platit! ci noi, romanii de rand!

Peste tot in Europa Gold Corporation au fost refuzati, numai voi i-ati primit cu bratele deschise! Motivul nu putem decat sa il banuim: economia in cadere libera, cheltuieli astronomice intr-un sistem bugetar corupt si ineficient, va obliga acum sa mai faceti rost de ceva lichiditati pentru a amana intrarea in colaps financiar a statului roman. Rosia Montana nu e decat un alt borcan de miere la care veti avea acces tot voi, politicienii puscariabili iar noi, romanii de rand vom fi condamnati la saracie!

Noi am platit o viata cu lacrimi, sange si sudoare pentru Romania! Acum e randul Vostru!!!

 

2 thoughts on “Scrisoare deschisă: Grupul Românilor din Irlanda spune nu jafului de la Roşia Montană

  1. Un mesaj cu un adevarat caracter patriotic adresat clasei politice romanesti. Constientizeaza oare clasa politica acest mesaj???. Pentru politicieni notiunile de patriotism de nationalism lipsesc in totalitate. Notiunile de baza sunt BANII,BANII si iar BANII. Pentru ei fireste si nu pentru poporul Roman. Urmeaza vanzarea la liber si terenurile agricole si usurel dispare de pe harta Romania.

  2. Dupa cum se vede se va taragana acceptul pina in 2014 cand se va putea publica clauzele privind acest JAF asupra Mediului Inconjurator, asa ca d-lor politicieni nu votati ineperea jafului .
    V a multumim!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *