Procurorii DNA nu îl vor pe Conţac în libertate

contac arestatProcurorii DNA au atacat luni cu recurs decizia Judecătoriei Botoşani ce priveşte eliberarea condiţionată a lui Constantin Conţac. Hotărârea instanţei a fost atacată la Tribunalul Botoşani pe motiv de nelegalitate. Interesant este că procurorul prezent vineri în sala de judecată a Judecătoriei Botoşani a menţionat că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru eliberare condiţionată.

Avocatul lui Constantin Conţac a invocat că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a executat 368 de zile, cu tot cu zilele câştigate prin muncă, din pedeapsa de trei ani primită. Potrivit prevederilor legale, un condamnat la închisoare cu executare poate fi pus în libertate condiţionat după executarea unei treimi din pedeaspă, dacă vârsta acestuia este peste 60 de ani. Constantin Conţac a împlinit în acest an 68 de ani.

Fiul acestuia, Liviu Conţac, mai are de executat cel puţin un an de detenţie, el încadrându-se la eliberare condiţionată după executarea a două treimi din pedeasă, respectiv doi ani.

Constantin Conţac a fost condamnat alături de fiul său,în toamna anului trecute de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu executare.

2 thoughts on “Procurorii DNA nu îl vor pe Conţac în libertate

  1. In Romania conduce DNA-ul?
    Daca omul are dreptul,si-a indeplinit conditiile dati-i drumul,nu va jucati cu virsta si sanatatea dumnealui.
    Nea Costica,o sa va ajute Dumnezeu si o sa scapati si de beleaua asta.
    FRUNTEA SUS : Sa aveti sanatate si putere sa invingeti!
    Cu stima

  2. pai daca sunt indeplinite conditiile unei legi aflata in vigoare sa il elibereze…ce treaba mai au procurori?ei si-au facut munca inainte….acum sa isi vada de altele…ce ei sunt deasupra legii? auzi la ei…nu il vor in libertate…..pai ce ?e cum vor ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *