Prefectul face apel la botoşăneni să ajute sinistraţii din Galaţi

costica macaleti
costica macaleti

Pentru ca ajutoarele donate de botoşăneni pentru gălăţenii năpăstuiţi de ape să fie substanţiale, prefectul Costică Macaleţi face un apel către toţi locuitorii judeţului care pot întinde o mână de ajutor. Dorind să dea un exemplu, reprezentantul Guvernului în teritoriu a cumpărat şi a predat la corturile din faţa prefecturii alimente în valoare de câteva sute de lei, dar şi un tir cu cereale ce urmează să fie trimis către Galaţi. Totodată, Macaleţi a apelat la directorii instituţiilor deconcentrate rugându-i să se mobilizeze, împreună cu angajaţii din subordine, pentru achiziţionarea unor cât mai mari cantităţi de alimente necesare familiilor rămase fără bunurile proprii.

„Îi rog pe botoşăneni să folosească această ocazie pentru a arăta cât de inimoşi şi buni creştini sunt şi să ţină cont că niciodată nu este primit un dar ca atunci când cel în cauză este în mare necaz. Mulţumim lui Dumnezeu că apele ne-au ocolit judeţul şi suntem cu gândul, dar şi cu fapta alături de sinistraţi.”, este îndemnul prefectului de Botoşani.

Angajaţii Instituţiei Prefectului au aquiesat deja la apel, colectând donaţii băneşti din care au achiziţionat peste 200 de kilograme de mălai, zahăr şi ulei.

 

One thought on “Prefectul face apel la botoşăneni să ajute sinistraţii din Galaţi

  1. Sinistrații din Dorohoi au rămas iar fără case! Sute de tone de materiale de construcții destinate refacerii locuințelor sinistraților au dispărut din depozitele Primăriei. Frauda a fost descoperită în urmă cu câteva zile, astfel că 40 de case destinate localnicilor afectați de inundații nu vor mai putea fi reconstruite. Potrivit autorităților, prejudiciul făcut de tâlhari se ridică la suma de nouă milioane de lei. Poliția Botoșani cerceteazã trei angajați ai Primãriei Dorohoi.

    ALIN CLIM, viceprimar Dorohoi „BCA, fier, armãturã, ciment, astea sunt în mare. Presupușii vinovați ar fi cei care au fost în componența comisiei de gestionare a acestor materiale.”

    DANIELA DAREA, purtator de cuvant, I.P.J. Botosani „Efectueazã cercetãri fațã de trei persoane, angajați ai Primãriei Dorohoi. Aceștia sunt cercetați sub aspectul sãvârșirii infracțiunii de neglijențã în serviciu. Din cercetãrile efectuate se pare cã este vorba de un prejudiciu de peste 800.000 de lei.”

    Între timp, 40 de familii încã mai locuiesc în module.

    VOX „Îs hoți, nu-s oameni cinstiți. Dacã erau oameni cinstiți eram și noi azi în casele noastre.”

    VOX „Au zis cã nu au materiale, ca nu au fonduri, cã nu au nimic.”

    În vara anului trecut, puhoaiele au mãturat orașul Dorohoi. Șapte oameni au murit și aproape 300 de persoane au rãmas fãrã case.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *