Şcoli fără cadre didactice în prima zi de şcoală

elevi in scoli de la taraZeci de catedre au rămas încă neocupate în învăţământul botoşănean, deşi anul şcolar a început. Luni, atât la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, cât şi la sindicatele din învăţământ mai erau cadre didactice care îşi căutau post. Probleme sunt la şcolile din mediul rural, situate la distanţă de peste 60 km, unde profesorii nu vor să meargă pe motiv că nu le este decontată naveta.

Duminică a avut loc o şedinţă de comisie paritară. Parţial, o parte dintre probleme s-au rezolvat, în cazul celor care au avut cereri depuse. La învăţători-educatori toată lumea doreşte cât mai aproape de oraş. Sunt posturi, dar sunt departe, în locuri greu accesibile la navetă„, a menţionat Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Botoşani.

Reprezentantul SIP susţine că în afara posturilor care sunt încă disponibile la IŞJ ar mai putea apărea altele noi în şcoli, după ce directorii vor aduce situaţiile cu angajările.

 

One thought on “Şcoli fără cadre didactice în prima zi de şcoală

  1. Dna. lider de sindicat sa stiti ca ore sunt, dar nu sunt scoase. Probabil ca trebuie sa vina cineva anume. La scoala 7 Dorohoi sunt ore de romana si nu vrea nimeni sa vina sa predea in oras. Ciudat, nu? Probabil va preda directoarea adjuncta, vorba aia ea are multe talente…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *