Autoturisme cu nereguli depistate la Stânca

politie frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Frontieră Stânca au depistat la sfârşitul săptămânii trecute mai multe infracţiuni la regimul rutier, comise de cetăţeni cu dublă cetăţenie româno – R Moldova.

În data de 13 septembrie, în jurul orelor 15.00, la PTF Stânca s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Igor P., cu dublă cetăţenie româno – R. Moldova, în vârstă de 40 de ani, la volanul unui microbuz marca Citroen Jumper cu remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că inspecţia tehnică a autoturismului este expirată.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele lui lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase, sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

În data de 15 septembrie, în jurul orelor 15.35, la PTF Stânca s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Ion G., în vârstă de 46 ani şi Victor G., în vârstă de 43 ani, ambii cu dublă cetăţenie româno – R. Moldova, conducând două autoturisme marca Ford Fusion înmatriculate în Germania.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că certificatele de înmatriculare ale celor două autoturisme au aplicate ştampile de radiere de către autorităţile de frontieră din Germania.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor doi bărbaţi lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *