Început de an şcolar pentru aproape 100 de deţinuţi

detinuti crucea rosieÎn data de 16 septembrie, la sediul Penitenciarului Botoşani va avea loc festivitatea de deschidere a anului şcolar 2013 – 2014 pentru un număr de 97 de elevi persoane private de libertate.

Reprezentarea din partea unităţii de învăţământ va fi asigurată de Loredana Secrieru, director al Liceului Tehnologic Special “Sf. Stelian” Botoșani și inspector Adăscăliței Antonica.

Ca şi în anii anteriori, activitatea de predare va fi asigurată de cadre didactice delegate din cadrul Liceului Tehnologic Special „Sfântul Stelian” Botoşani şi vizează, în principal, materii precum: matematică, limba şi literatura română, biologie, geografie – istorie, precum şi alte materii corespunzătoare curriculei şcolare stabilite la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Pentru prima dată în acest an, va funcționa clasa a IX-a în cadrul învățământului tehnologic profesional cu profilul confecții textile industriale (croitorie).

Efectivul înscris în anul şcolar 2013 – 2014 cuprinde un număr de 33 de elevi în învăţământul primar, 42 de elevi în învăţământul gimnazial și 12 elevi în cadrul învățământului liceal, cadrele didactice urmând să îşi desfăşoare activitatea în cadrul celor 8 clase puse la dispoziţie de către administraţia unităţii penitenciare.

Conform Legii 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu  modificările şi completările ulterioare, persoanele private de libertate care promovează un an şcolar beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă.

Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia unităţii penitenciare, prin aceasta asigurându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi sporirea şanselor de reintegrare socială.

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *