Incredibil! Guvernul crează haos la societăţile din subordinea autorităţilor locale

Consiliul Judetean Botosani sediuO modificare legislativă din luna iunie face ca posturile de membri în Consiliile de Administraţie ale societăţilor aflate în subordinea autorităţilor locale să fie extrem de tentante. Legislaţia menţionează că remuneraţia membrilor CA este formată dintr-o indemnizaţie fixă lunară ce poate ajunge la şase salarii medii brute lunare din ramura în care îşi desfăşoară activitatea societatea respectivă, şi dintr-o componentă variabilă revizuită în funcţie de gradul deplinire a indicatorilor de performanţă prevăzuţi în contractul de mandat.

Datele pe anul trecut arată spre exemplu că salariul mediu brut lunar pe ramură în activitatea de distribuire şi epurare a apei a fost de 3668 de lei ceea ce înseamnă că indemnizaţia fixă a unui membru a CA poate ajunge la 22008 lei venit brut.

Coincidenţă sau nu, numărul membrilor CA ai Nova Apaserv se dublează, de la cinci persoane la zece. Până pe 23 septembrie fiind procedură de selecţie a dosarelor.

O altă societate ce îşi caută nouă membri ai CA este Parc Industrial. Nouă candidaţi s-au înscris pe cele nouă posturi de membri, majoritatea candidaţilor fiindliberali, printre cei înscrişi numărându-se şi consilierii preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu. Aceştia vor participa la proba de interviu, programată în perioada 16-20 septembrie.

Societatea Eco-Sal, aflată tot în subordinea Consiliului Judeţean a fost înfiinţată cu un număr de cinci membri în cadrul CA şi ulterior s-a majorat la nouă membri.

Societăţile din subordinea Consiliului Local au în componenţă între patru şi cinci membri în cadrul CA. Astfel Locativa, Eltrans şi Urban Serv au câte cinci membri, iar Modern Calor patru membri.

Până acum legislaţia prevedea indemnizaţii modice, până în 2% din salariul directorilor, ceea ce însemna între 10 şi 30 de lei pe lună la societăţile de stat din Botoşani.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *