Salubritatea locurilor de parcare, obiectul unui dosar în instanţă

parcare subterana botosaniPrimăria Botoşani contestă în instanţă o decizie a Camerei de Conturi luată controlul efectuat în cursul anului trecut. Municipalitatea solicită anularea deciziei de stabilire a prejudiciului cauzat prin nerespectarea dispoziţiilor legale privind efectuarea cheltuielilor bugetare şi recuperarea cheltuielilor pentru salubrizarea locurilor de parcare din domeniul public date în folosinţa agenţilor economici în perioada 2009-2011.

În fapt, auditorii Camerei de Conturi susţin că Primăria a chletuit 14.988 de lei pentru salubrizarea a 6222 de metri părraţi aferenţi unor şapte parcări organizate. Motivarea deciziei auditorilor a fost că agenţii economici aveau obligaţia prin contract să asigure curăţenia locurilor concesionate.

De cealaltă parte, reprezentanţii municipalităţii susţin că noţiunea de curăţenie este diferită de cea de salubritate în sensul în care salubritatea poate fi făcută doar de operatori economici licenţiaţi în acest sens. Mai mult decât atâtr, HSR, firma care s-a ocupat de administrrarea locurilor nu avea obligaţia prin contract să asigure salubritatea.

O altă sumă imputată municipalităţii este de 25.904 lei achitată pentru activitatea de măturat în zilelde 1 şi 23-24 decembrie 2011, în condiţiile în care în respectivele zile temperaturile au fost sub pragul de îngheţ şi potrivit normelor activitatea de măturat nu se efectuează în astfel de condiţii.

One thought on “Salubritatea locurilor de parcare, obiectul unui dosar în instanţă

  1. Bine ca nu au spalat strazile in ajunul craciunului, la minus nu stiu cate grade, ca nu ar fi mirat pe nimeni. Oricum strazile din orasul asta nu au fost spalate nici de fostii, dar nici cu astia nu ne e rusine. Parcari facute de primarie, pe banii nostri, asfaltate, marcate si date la colectat bani unei firme care nici macar nu a avut obligatia sa dezapezeasca sau macar sa mature parcarile. Singura lor investitie a fost in cateva aparate de taxat si cateva dispozitive de blocat rotile? Cand mai aveti o asemenea activitate anuntati-ne si pe noi, banuiesc ca ar fi foarte multa lume interesata. Hai sa vedem cate masini care apartin bisnitarilor si samsarilor au platit parcarea in spatele BIG-ului si cate din ele sunt blocate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *