Doina Federovici îi ia apărarea şefei IŞJ şi o atacă pe Raluca Turcan

Doina Federovici  Mihaela HuncaSenatorul PSD Doina Federovici sare în apărarea şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă. Aceasta din urmă a fost criticată dur, joi, de vicepreşedintele PDL, Raluca Turcanu, aflată într-o vizită la Botoşani, care a afirmat că Huncă ar trebui demisă.

Potrivit lui Federovici, declarația Ralucăi Turcan în care acuza conducerea ISJ Botoșani de proastă informare, plecând de la o declarație a ministrului Educației, Remus Pricopie, nu este onorantă.

Dacă doamna Turcan ar fi avut răbdare să citească sau să asculte cu atenție declarația ministrului, ar fi constatat că informațiile oferite de acesta nu sunt în contradicție cu informațiile oferite de ISJ Botoșani cu privire la școlile care au obținut aviz sanitar de funcționare. Într-adevăr, ministrul Educației a afirmat că 99,9% dintre școlile românești au aviz sanitar de funcționare, dar a precizat, apoi, foarte clar: cu excepția școlilor din localitățile unde există probleme de racordare la apă și canalizare. Ori, majoritatea școlilor din județul Botoșani care nu au obținut avizul sanitar în această categorie intră”, susţine parlamentarul botoşănean.

Federovici îi atrage atenţia vicepresedintelui PDL că in perioada când a fost în partidul de guvernământ  nu a făcut nimic pentru ca procentul școlilor din județul Botoșani, care nu au aviz sanitar de funcționare, să fie mai mic.

Ar fi, de asemenea, mai bine pentru credibilitatea doamnei Turcan să încerce să fie mai atentă la starea învățământului românesc, în general, și a celui botoșănean, care a format-o și pe dumneaei, în special, și mai puțin atentă la născocirea unor noi forme de războaie politice personale”, a spus Federovici.

Raluca Turcan: Mihaela Huncă ar trebui demisă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *