Întâlnire între autorităţile judeţului Botoşani şi cele din judeţul Suceava. Vezi motivul!

ovidiu portariuc 008Primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, dar şi primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, se vor întâlni, săptămâna viitoare,  pentru a purta noi discuţii asupra proiectului privind Arealul de dezvoltare Botoşani-Suceava. La întâlnire programată să aibă loc pe 18 septembrie va participa şi Constantin Apostol, director ADR Nord-Est.

Propunerea a fost făcută de primarul municipiului Botoşani, cei patru convenind să se întâlnească la Centrul Economic Bucovina, situat în vecinătatea Aeroportului Salcea.

Această întâlnire îşi propune să evalueze stadiul existent în prezent a demersurilor noastre. Strategia de dezvoltare a arealului a fost contractată de municipiul Botoşani şi se află într-o fază avansată, undeva la 70-80%, şi urmează să fie finalizată în următoarele două luni. Vrem să vedem următorii paşi de făcut şi să avansăm un termen când putem efectiv anunţa constituirea acestei zone„, a spus Portariuc.

One thought on “Întâlnire între autorităţile judeţului Botoşani şi cele din judeţul Suceava. Vezi motivul!

  1. Da, intilnirea autoritatilor din cele doua judete vecine – dar nu si prietene – poate fi punctul unui nou inceput, cu conditia sa nu se aplice vechiul banc lansat de locuitorii din preajma riului Prut. Cica un roman din Mitoc si unul de peste Prut, din Viisoara se aflau la pescuit. Unul prindea mult peste, iar celalalt mai nimic. Cel care nu prindea peste – moldoveanul de peste Prut – ii propune romanului din Mitoc sa imparta frateste pestele prins pentru a nu fi luat in ris de catre membrii familiei sale. Romanul din Mitoc i-a raspuns cam asa: sunt de acord, dar nu frateste, ci juma-juma( cu aluzie la ajutorul fratesc sovietic cind ne-a luat ceva mai mult de jumatate din Moldova). Cam tot asa actioneaza si sucevenii. Ba, unii ne iau peste picior, afirmind ca nu se potriveste Bucovina cu regatenii din Botosani care pun balega si paie pe foc, sunt desculti, saraci si fara minte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *