A început vânătoarea de câini comunitari în municipiul Botoşani. Portariuc: Nu va mai exista câine în libertate

caini maidaneziAcţiunea de capturare a câinilor comunitari a început zilele acestea în municipiul Botoşani. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat, joi, că se acţionează la prinderea maidanezilor în zonele unităţilor de învăţământ, în special a grădiniţelor, pentru a preîntâmpina anumite evenimente nedorite la început de an şcolar. Edilul municipiului Botoşani a salutat iniţiativa legislativă care, spune el, permite autorităţilor locale să acţioneze mai eficient din acest punct de vedere.

Padocul existent se apropie de capacitatea maximă, dar încercăm să mai facem şi aceste prinderi. În aproximativ două săptămâni va fi finalizat noul padoc şi vom începe acea acţiune de capturare în masă a câinilor comunitari din Botoşani. Vom strânge toţi câinii din oraş, să nu mai existe câine în libertate„, a spus Portariuc.

Ulterior, după ce câinii vor fi duşi în padocuri, susţine primarul, dacă asociaţiile de protecţia animalelor şi ONG-urile vor suporta cheltuielile necesare hranei, igienizării, sterilizării acestor animale, ele vor fi menţinute, în continuare, în padoc.

Dacă aceste ONG-uri nu se pot implica şi nu îşi pot asuma responsabilitatea întreţinerii şi costurilor întreţinerii câinilor în padoc, vom proceda aşa cum legea ne permite în prezent. Dacă nu se poate asigura întreţinerea, noi vom acorda un termen, probabil vom acorda o perioadă de câteva luni de zile, după care se va trece la altă procedura. Cine îşi va asuma o adopţie şi va elibera acel câine din nou în teritoriu, riscă răspundere penală„, a adăugat primarul municipiului Botoşani.

Portariuc a menţionat că în jur de 50 de câini vor fi capturaţi pe zi.

 

 

One thought on “A început vânătoarea de câini comunitari în municipiul Botoşani. Portariuc: Nu va mai exista câine în libertate

  1. Era frumos ca toate frazele dumneavoastra sa inceapa cu ,, am facut ,, si nu cu ,, vom face , vom strange , vom initia….,, . Traim in epoca lui ,, VOM ,, de am ajuns sa ,, VOMITAM ,, nu sa va mai ,, VOTAM ,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *