Amenzi date de Protectia Consumatorului agentilor economici care vand paine

paineControlul desfasurat de comisarii de la Protectia Consumatorului la paine si produse de panificatie s-a lasat cu amenzi. Actiunea s-a desfasurat in perioada 26 august -6 septembrie si a vizat  respectarea prevederilor legale privind modul de comercializare, etichetare, prezentare si publicitate a produselor de panificatie si patiserie.

Mirel Rogalschi, comisar sef adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului, a declarat ca pe controlul pe panificatie au fost verificati 20 operatori economici, s-au constatat abateri la 18 agenti si s-au aplicat noua avertismente si noua amenzi contraventionale in valoare totala de 17.000 lei.

La controlul pe produse de patiserie au fost verificati 20 agenti economici, s-au aplicat patru avertismente si patru amenzi contraventionale, in valoare totala  de 14.600 lei.

Neregulile au fost constatate in mare parte pe etichetare, si anume la painea vrac ar fi trebuit sa existe eticheta care sa aiba informatii referitoare la producator, pret, gramaj si neafisare preturi”, a spus Rogalschi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *