Acţiuni dedicate Zilei Pompierilor din România, la Botoşani. Vezi programul!

pompieri13 septembrie a devenit „Ziua Pompierilor din România” în anul 1953. Festivităţile dedicate aniversării „Zilei Pompierilor din România” vor avea loc în zilele de 12 şi 13 septembrie 2013.

Pe 12 septembrie, va avea loc un ceremonial militar religios, urmat de depuneri de coroane la monumentele eroilor de la sediul inspectoratului şi Detaşamentul de Pompieri Dorohoi.

Vineri, 13 septembrie, botoşănenii sunt aşteptaţi în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani, începând cu 10.30, pentru a fi alături de pompieri la aniversarea celor 165 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi Ziua Pompierilor din România.

 

În cadrul manifestărilor, vor fi prezentate: uniformele militare şi echipamentele de protecţie ale pompierilor, tehnica şi echipamentele din dotarea inspectoratului,  mesajele autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, se va da citire Ordinului de zi pe unitate al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani şi ordinelor de avansare în grad înainte de termen a doi ofiţeri şi patru subofiţeri.

Momentul va fi urmat de defilarea dispozitivului format din personalul şi tehnica de intervenţie din cadrul I.S.U. Botoşani. Alături de tehnica de ultimă generaţie din dotarea inspectoratului, în dispozitivul de defilare vor intra şi cele două utilaje hipo de epocă pentru stingerea incendiilor.

În Piaţa Revoluţiei va fi organizată şi o expoziţie cu muniţia rămasă neexplodată din  timpul conflictelor militare. Totodată, în data de 13 septembrie, se va organiza şi „Ziua Porţilor Deschise” la subunităţile de intervenţie. La zi de sărbătoare, pompierii botoşăneni îi asigură, încă odată, pe concetăţenii judeţului că vor răspunde ori de câte ori vor fi solicitaţi pentru salvarea vieţii şi a bunurilor.

One thought on “Acţiuni dedicate Zilei Pompierilor din România, la Botoşani. Vezi programul!

  1. Felicitari pompierilor militari si civili!Un plus de stima si consideratie pentru ”Arafati”!Poate nu se uita de multdiscutata (asta-iarna) AUTOSENILETA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *