Şeful de la Permise Auto acuză şcolile de şoferi că nu au dotările necesare

comisie siguranta rutiera prefecturaOficiali ai Serviciului Poliţiei Rutiere, ai Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor, ai şcolilor de şoferi şi Prefectul Judeţului s-au întrunit miercuri în cadrul unei comisiii pentru siguranţă rutieră. În cadrul şedinţei, toţi factorii implicaţi au prezentat probelemele cu care se confruntă. Dănuţ Ciubotaru, şeful Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor a menţionat că sunt unele şcoli de şoferi care nu respectă normele în vigoare în sensul în care maşinile din dotare nu corespund cerinţelor legale. ” Sunt autovehicule care nu au oglindă, nu au aer condiţionat sau căldură. Am avut cazuri în care autovehiculele prezentate la examen nu aveau Inspecţia Tehnică Periodică valabilă sau asigurarea”, a afirmat Dănuţ Ciubotaru.

O altă problemă ridicată a fost cea a municipiului Dorohoi care nu are la ora actuală un semafor, contrar prevederilor legale. În aceste condiţii examinarea ar putea fi sistată. Prefectul Judeţului, Costică Macaleţi a sugerat formularea unei adrese către Primăria Dorohoi pentru amplasarea unor semafoare, iar în cazul unui răspuns negativ, mutarea examinărilor la Botoşani.

De cealaltă parte, reprezentanţii şcolilor de şoferi au invocat lipsa spaţiului de parcare în zona ACR pentru efectuarea în condiţii optime a parcării şi plecării autovehiculelor din categoriile C şi E. De asemenea administratorilor societăţilor de profil au mai reclamat programările la examinări, unele cazuri fiind la trei luni de la data înscrierii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *