Procurorii DNA anchetează „afacerile” din campania electorală

Directia Nationala Anticoruptie DNALiderii unui partid politic din Botoşani sunt cercetaţi de procurorii din Suceava ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar privind încasarea şi înregistrarea banilor din campania electorală pentru alegerile de anul trecut. Este vorba despre liderii din 2012 ai Partidului Poporului- Dan Diaconescu care sunt suspectaţi că şi-au însuşit banii din cotizaţiile membrilor de partid.

Ancheta DNA din dosarul 381/sedinta PP-DD la Botosani8/1/2013 înregistrat la Suceava a survenit ca urmare a denunţului lui Ioan Cojocaru, un membru de partid care a candidat pe locul al şaptelea pe lista PP-DD pentru Consiliul Judeţean.

Acesta s-a plâns procurorilor anticorupţie că a contribuit la partid în campanie electorală, însă banii daţi fostului preşedinte Verginel Vacariu şi fostului secretar general Dorin Ciuştea nu se regăsesc.

Procurorii DNA au declanşat o anchetă în acest caz, chemând la audieri mai mulţi membri ai partidului, în special cei înscrişi pe lista pentru Consiliul Judeţean, pentru a se stabili  dacă aceştia au dat bani la partid şi dacă aceştia au fost înregistraţi în documentele formaţiunii politice.

Luni, au fost primele audieri în acest dosar, însă ancheta continuă.

 

One thought on “Procurorii DNA anchetează „afacerile” din campania electorală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *