Omul de afaceri Nicu Catană, cetăţean de onoare al Voronei

Nicu catana si svaiterPrefectul Costică Macaleţi a participat, luni, la înmânarea titlului de cetăţean de onoare al comunei Vorona omului de afaceri Neculai Catana, unul dintre voronenii care au contribuit substanţial la susţinerea şi promovarea valorilor locale.

Nicu Catană, aşa cum este cunoscut co-proprietarul Prodalcom Vorona, a primit titlul din mâinile primarului Aurel Ştefan, edilul şef făcând şi un laudatio celui care a fost în tinereţe campion naţional la oină. Voroneanul este apreciat de concetăţenii săi pentru modul în care a susţinut de-a lungul anilor evenimentele culturale şi valorile tradiţionale din comună, iar ceea ce a contat, poate în cea mai mare măsură, este implicarea lui Nicu Catană în refacerea şi înnoirea bisericii din satul natal.

„Dumneavoastră, voronenii, sunteţi oameni harnici, sensibili, aplecaţi spre muncă, dar şi spre artă şi tradiţie populară. Sunteţi foarte mândri de locurile natale, ca toţi ceilalţi botoşăneni de pe valea Siretului, aşa cum sunt şi eu. Vă felicit domnule Catană pentru aprecierea de care aveţi parte şi vă mulţumesc şi eu pentru cele pe care le faceţi pentru cei din jur. Ca şi partenerul dumneavoastră, dl Cornel Şfaiţer, aveţi o bogată latură caritabilă şi civică în activităţile pe care le conduceţi, sunt convins că de asta şi aveţi succesul pe care îl aveţi.”, a declarat prefectul Costică Macaleţi cu ocazia festivităţii.

macaleti si sorescu la voronaLa eveniment au participat şi Gheorghe Sorescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, consilieri locali, dar şi alţi prieteni ai familiei Catană.

Cetăţeni de onoare ai comunei Vorona mai sunt Maica Stareţă Stavrofora Teofana Scântei de la Mănăstirea Vorona, dar şi asociatul lui Catană, Cornel Şfaiţer, care este şi preşedinte al clubului de fotbal FC Botoşani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com