Lucrările de modernizare a drumului Flămânzi-Prăjeni, îngreunate de traficul auto

drum Flamanzi Prajeni turcanu judelePreședintele Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, afirmă că reparațiile și modernizarea  DJ 282 Flămânzi – Prăjeni vor continua până  la finalizarea lucrărilor. La momentul actual se lucrează pe ultima porțiune de drum, în apropiere cu județului Iași, la o distanță de aproximativ 3 kilometri, până la granița ce separă cele două județe vecine.

Consiliul Județean Botoșani  face precizarea că intensificarea circulației auto cu toate tipurile de autovehicule, de mare și mic tonaj, îngreunează executarea lucrărilor de modernizare deoarece utilajele Direcției Județene de Drumuri și Poduri sunt nevoite să staționeze la trecerea coloanelor de mașini.

Din considerente tehnice, pe șoseaua proaspăt asfaltată au fost împrăștiate cantități importante de criblură, material ce are rolul de a oferi rezistență bitumului proaspăt turnat.

Până la compactarea pietrișului împrăștiat pe DJ 282 Flămânzi-Prăjeni, autovehiculele trebuie să reducă consistent viteza de circulație, chiar dacă lungimea traseului s-a scurtat considerabil cu aproximativ 30 de kilometri.

Deschiderea traseului Botoșani-Copălău-Flămânzi-Prăjeni-Iași,  asigură condiții europene numai pe porțiunea de drum până la limita cu județul vecin, deoarece lucrările de modernizare a carosabilului ce țin de județul Iași  nu au fost deocamdată demarate, licitațiile pentru modernizarea drumului aflându-se momentan în stadiul de contestație.

Marcajele şi semnele de circulaţie vor fi montate pe DJ 282, după finalizarea întregii lucrări de modernizare şi după consultările pe care le vom avea în comisiile de specialitate, din care vor face parte şi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie”, a specificat Florin Ţurcanu, preşedintele CJ Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *