Consiliul Judeţean, alături de mai multe primării din judeţ, executate silit

Consiliul Judeţean alături de cinci primării din judeţ sunt executate silit. Instituţiile au acumulat datorii , iar creditorii au apelat la executori judecătoreşti. Consiliul Judeţean este dator la proprietarul sanatoriul Podriga, ce a fost retrocedat. Acesta solicită, prin intermediul unui executor judecătoresc, suma de 31.029 lei.executor_judecatoresc

Primăria Tudora este executată de un fost salariat care a câştigat în instanţă drepturi salariale în cuantum de 9.267 de lei, plata fiind eşalonată pe o perioadă de câţiva ani.

O altă primărie executată silit este cea din comuna Frumuşica. Societatea Total Proiect Srl solicită de la instituţie peste 70000 de lei penalităţi de întârziere la plata unei facturi de 38.000 de lei. Interesant este că societatea a anunţat printr-o adresă trimisă primăriei că dacă se achită debitul este scutită de penalităţi. Ulterior a revenit, prin intermediul unui execuor solicitând plata penalităţilor.

Primăria Călăraşi este executată în baza unor plăţi către o persoană fizică autorizată, Antoneta Ignat. Datoria de 12600 de lei a izvorât dintr-o acţiune de demolare a unui chioşc alimentar amplasat în comună. Proprietarul chioşcului a câştigat în instanţa plata unor despăgubiri în urma acestei acţiuni. ” Sunt în continuare în litigiu. Uzez de toate căile legale pentru a nu cheltui banul public. Am contestat inclusiv acţiunea executorului judecătoresc”, a declarat Elena Vrajotis.

Primăria Stăuceni este executată silit de profesorii de la şcolile din comună pentru plata cheltuielile de transport. Cadrele didactice au câştigat 53.630 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *