Deputatul Şoptică acceptă, ca ultimă soluţie, eutanasierea câinilor

costel sopticaDeputatul PNL Costel Şoptică a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că acceptă eutanasierea câinilor comunitari ca soluţie extremă, ca „ultimă soluţie”.

Şoptică se declară un iubitor de câini, însă, în acelaşi timp, nu este de acord ca într-un oraş sau într-un cartier să existe haite întregi.

Potrivit acestuia, Comisia pentru Administraţie publică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu amendamente, proiectul de lege privind câinii fără stăpân, stabilind că animalele vor fi ţinute 30 de zile în adăposturi, după care autorităţile locale vor decide ce fac cu acestea – le sterilizează sau le eutanasiază.

Iubesc animalele, am câine acasă, sora mea are cinci, dar se ocupă de ei. Trebuie  să dăm şansa acestor animale, ele trebuie să aibă padocuri, trebuie să fie vaccinate, îngrijite, dar pentru situaţia în care într-un interval de timp, probabil din ce am discutat la Parlament zilele astea se va ajunge la 30 de zile, nici 7 şi nici 15,  după ce vor intra într-un padoc şi nu-şi vor găsi stăpân, vor fi eutanasiate”, a precizat parlamentarul.

 

One thought on “Deputatul Şoptică acceptă, ca ultimă soluţie, eutanasierea câinilor

  1. In sfarsit un om realist. Toti avem caini acasa, ii iubim si ii ingrijim pacat insa de cei de pe strada. Mi se pare cea mai buna solutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *