Directori de şcoli numiţi pe funcţii, deşi nu fac parte din Corpul naţional al experţilor în educaţie

mihaela huncaÎnlocuirea directorilor de şcoli s-a făcut pe criterii profesionale şi nu politice. Mai mult, susţine şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, unii dintre directori au fost înlocuiţi în funcţii la cerere sau pe motive de sănătate. Anul acesta şcolar au fost numiţi în funcţii 126 de directori şi 43 de directori adjuncţi.

Schimbările au fost motivate de unii directori astfel: avem schimbări de directori acolo unde nu au mai dorit. Ei au depus cerere de încetare a detaşării pe funcţia de directori. Avem propuneri a colectivului sau a directorului din unitatea respectivă pentru funcţia de director adjunct sau avem demisii sau, din păcate avem şi decese sau cazuri de boală”, a spus Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ.

În ciuda acestui fapt, au existat comentarii în rândul profesorilor privind înlocuirea şefilor de şcoli. Ei au acuzat faptul că unii dintre directorii numiţi nu se regăsesc în Corpul naţional al experţilor în educaţie aşa cum prevede legea.

Noi am procedat conform reglementărilor legale în vigoare. Indiferent ce faci, unul- două comentarii există. Nu cred că poţi să-i mulţumeşti pe toţi. Aşteptăm să se dea concurs, dara atâta timp cât nu există metodologii, mergem exact pe legislaţia pe care o putem folosi la momentul actual. Vreau să spun că nu s-a încălcat legea şi am încercat să folosim un stil democratic”, a adăugat Huncă.

3 thoughts on “Directori de şcoli numiţi pe funcţii, deşi nu fac parte din Corpul naţional al experţilor în educaţie

  1. Conditiile csre au contribuit la numirea directorilor sunt:
    1. carnet de partid: rosu, galben
    2.adoptarea pozitiei „ghiocelul”
    3.mers in campanie electorala cu iubitii nostri parlamentari,deputati,primari
    4absolventi Spiru Haret sau IDD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *