Tinerii democrat-liberali au propria lor revistă

Sedinta BPN august 2013Tinerii democrat-liberali botoșăneni au participat recent la lansarea propriei lor reviste, intitulate „Forum”. Publicația aparține organizației de tineret PDL, dar în cuprinsul primului număr lansat la Școala de vară care a avut loc săptămâna trecută, există și o analiză asupra problemelor cu care se confruntă studenții, semnată de liderul tinerilor democrat liberali botoșăneni, Gabriel Alecsandru.

De altfel, în afară de funcția de președinte a organizației județene de tineret PDL Botoșani, consilierul județean, Gabriel Alecsandru deține și funcția de vicepreședinte în Biroul Național TDL fiind coordonatorul Departamentului de studenți.

În această calitate, el a semnat un articol în care face o analiză a vieții studențești actuale și vine cu propuneri  pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu pentru tinerii care studiază în facultățile românești.

forumDorim să creem nuclee universitare care vor avea drept obiective asigurarea unei bune comunicări cu toți studenții din țară și a realizării a cât mai multe evenimente studențești. De asemenea ne dorim să dezvoltăm o serie de proiecte cu Asociațiile de Studenți cu scopul de a îmbunătăți condițiile de studiu prin accesarea de fonduri europene, de către acestea”, se arată printre altele în analiza semnată de vicepreședintele TDL, Gabriel Alecsandru în primul număr al revistei Forum.

Tot el atrage atenția asupra nevoii de comunicare în viața studențească. “Pentu a facilita comunicarea cu studenții, vom crea nuclee în centrele universitare, fiecare nucleu de acest fel urmând să aibă propriul lui coordonator care, periodic, va transmite Departamentului de Studenți al BPN o reflectare a activității desfășurate. În urma coagulării tuturor acestor rapoarte se vor face propuneri in vederea susținerii lor sub forma unor proiecte de legi și activități menite să tragă un semnal de alarmă în fața autorităților”, se mai arată în același articol.

În paginile primului număr al revistei pot fi citite articole pe diferite teme de interes pentru tinerii de azi cum ar fi șomajul, interesul tinerilor pentru cultură,  subiecte de analize pe diferite teme ca “Tinerii de azi, șomerii de mâine”, “Punct de plecare pentru strategia de comunicare TDL”,  “Iluzia capitalismului în România” sau “USL îngrădește accesul la justiție”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *