Cătălin Flutur despre auditul cerut de primar: S-a plătit undeva la peste 20.000 euro, dar cu rezultatul ştiut dinainte

catalin flutur (3)Directorul Societăţii Locativa, Cătălin Flutur, consideră că auditul financiar comandat de primarul Ovidiu Portariuc nu-şi avea rostul din moment ce edilul ştia deja şi concluziile controlului, înainte ca acesta să fi fost început. Flutur susţine că, în ciuda spuselor lui Portariuc, acest audit nu va aduce economii la bugetul local, cel puţin la Locativa care nu lucrează cu subvenţii. Auditorii au început deja să adune documente de la cele două societăţi subordonate Consiliului Local, respectiv Locativa şi Urban Serv.

S-a prezentat o listă de documente pe care trebuie să le punem la dispoziţie, respectiv bilanţurile pe ultimii trei ani, organigramă, stat de funcţii, regulament de ordine interioară. Surprinzător pentru mine este faptul că s-a plătit undeva la peste 20 mii euro, dar cu rezultatul ştiut dinainte. Înainte să se ceară măcar o singură hârtie de la aceste societăţi, domnul primar a spus că se vor face economii de 200-250.000 euro. Asta înseamnă că vorbim de un audit cu un rezultat deja ştiut şi atunci ce sens ar mai avea ca firma respectivă să facă auditul, dacă se ştie rezultatul dinainte. Rezultatul s-a dat în ziua în care nici măcar nu era stabilit de CL să se facă acest lucru„, a spus Flutur.

Acesta a adăugat că nu are emoţii cu privire la concluziile auditului, dat fiind faptul că Locativa este o societate care şi-a îndeplinit indicatorii de performanţă şi este în profit de atâţia ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *