Eugen Ţurcanu acuză DSVSA că tergiversează deschiderea cabinetului pentru sterilizarea câinilor din subordinea Primăriei

Eugen TurcanuDirectorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement din cadrul Primăriei Botoşani, Eugen Ţurcanu, acuză Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor că tergiversează certificarea cabinetului veterinar al Primăriei. Acesta a declarat că încă de pe data de 3 iulie a fost depusă o adresă către DSVSA pentru punerea în funcţiune a cabinetului veterinar din subordinea Primăriei, însă nu ştie motivul pentru care nu s-a dat undă verde pentru deschiderea acestuia.

Conform legii, suntem obligaţi ca şi municipalitate să avem o sală de tratamente şi operaţii, precum şi un medic şi un tehnician veterinar angajaţi. Avem medic veterinar cu acte în regulă, am construit acea sală de tratamente şi operaţii şi am dotat-o cu tot ce este necesar. Aşteptam să putem să sterilizăm şi să operăm în spaţiul nostru, nu tot să externalizăm. De atunci am depus vreo patru adrese şi nu am primit niciun răspuns. Suntem împinişi către Colegiul Medicilor Veterinari, care nu ştiu ce treabă am cu ei. Cei de acolo ştiu că le facem concurenţă neloială şi nici nu vor să audă să ne dea avize. Se tergiversează deschiderea acestuia. Am solicitat şi o discuţie urgentă la DSVSA. Nu am fost chemat, nu discută cu noi„, a spus Ţurcanu.

El spune că bugetul alocat pentru sterilizarea câinilor comunitari, în valoare de 50.000 lei, a fost deja epuizat şi asta pentru că şi costurile cu sterilizarea la cabinete private au fost mai mari. DSPSA foloseşte, în momentul de faţă, fonduri de la alte capitole pentru sterilizarea câinilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *