Captură record de ţigări. Marfa valora 540.000 de lei

tigari de contrabandaPoliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi Prut, împreună cu autorităţile Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova, au declanşat, luni, o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tutun.
În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii din Botoşani au descoperit, pe malul românesc al râului Prut, zece colete ce conţineau cantitatea de 250.000 ţigarete marca Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova. În acelaşi timp poliţiştii de frontieră din Republica Moldova au depistat şi reţinut cinci persoane care folosindu-se de o barcă au transportat coletele cu ţigări de pe malul moldovenesc al râului Prut pe cel românesc.
Pe timpul cercetărilor efectuate împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin s-a stabilit că cele cinci persoane sunt cetăţeni moldoveni cu vârste cuprinse între 25 şi 31 de ani, care intenţionau să comercializeze ţigaretele pe teritoriul României.
În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 541.450 lei a fost reţinută în vederea confiscării.
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *