Fonduri europene nerambursabile prin GAL “Valea Başeului de Sus” pentru 11 localităţi din judeţ

Lucian Trufin
Lucian Trufin

Primariile a zece comune din judeţul Botoşani plus oraşul Săveni vor primi fonduri europene nerambursabile, accesate prin intermediul Grupurilor de Actiune Locala. Lucian Trufin, preşedintele Grupului de Acţiune Locală „Valea Başeului de Sus”, a declarat că până la această dată au fost depuse, în prima sesiune, 41 de proiecte în valoare de 1,4 milioane euro.

20 de proiecte sunt pe sprijinirea fermelor de subzistenţă. Tinerii din GAL  vor primi 40 mii de euro în două tranşe pentru a-şi dezvolta afacerile. Alte proiecte vizează achiziţia de utilaje agricole. S-au depus proiecte, s-a făcut partea de eligibilitate şi selecţie şi aşteptăm ca în termen legal, beneficiarii să primească notificare pentru semnarea contractului de finanţare “, a spus Trufin.

Notificările privind semnarea contractelor de finanţare ar urma să vină în maxim două luni. Primăria Vlăsineşti, condusă de primarul Lucian Trufin, are un proiect ce vizează realizarea unei piste de biciclişti.


2 thoughts on “Fonduri europene nerambursabile prin GAL “Valea Başeului de Sus” pentru 11 localităţi din judeţ

  1. alo, domnu, vezi ca nu da socoteala. daca 21 de tineri primesc cate 40.000 de euro (840.000), iar ceilalti 20 primesc pentru subzistenta maxim, maxim 7500 de euro (150.000) rezulta fonduri europene de 990.000 de euro. deci de unde pana unde 1,4 milioane?
    21 de proiecte pe 141 = 840.000 euro
    20 de proiecte pe 141= 150.000 de euro (daca duc proiectul pana la capat)
    faceti singuri socoteala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com