Autoturism de teren cu ţigări de contrabandă, urmărit de poliţiştii de frontieră. Vezi motivul!

politie frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, judeţul Botoşani, au depistat şi reţinut un bărbat care a încercat să introducă ilegal în ţară 6000 pachete ţigări de contrabandă, în valoare totală de 53.328 lei.

În data de 31 august, în urma valorificării unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Dorohoi au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări. În jurul orelor 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Dorohoi şi STPF Botoşani au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, în pădurea Frunza din localitatea Cristineşti, un autoturism de teren în portbagajul căruia se aflau nişte colete voluminoase.

Echipajele poliţiei de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celui în cauză, care nu s-a supus somaţiei, motiv pentru care au fost executate patru focuri de armă în plan vertical şi unul către autoturism, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

Persoana în cauza a abandonat coletele şi autoturismul şi a încercat să fugă, profitând de vizibilitatea redusă şi zona împădurită.

În urma cercetărilor efectuate a fost identificat posesorul autoturismului de teren marca Mitsubishi Pajero, în persoana lui Constantin C., de 22 de ani, domiciliat pe raza comunei Cristineşti.

În portbagajul autoturismului au fost descoperite două colete, iar in imediata apropiere a acestuia au fost descoperite celelalte două colete prevăzute fiecare cu chingi pentru transport. Cele patru colete conţineau 6.000 pachete de ţigări, marca „Monte Carlo”, cu timbru de acciză R. Ucraina, în valoare  de 53.328  lei.

Pe numele lui Constantin C. a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul marca Mitsubishi Pajero, în valoare de   13.200 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Dorohoi în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările continuă în vederea identificării celorlalte persoane şi probării activităţii infracţionale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *