Debandadă în reorganizarea Oficiului Judeţean de Poştă

oficiul judetean de posta botosaniMai multe comune din judeţ au rămas fără factori poştali după ce angajaţii Poştei Române au plecat voluntar din sistem. Demisiile poştaşilor au venit ca urmare a procesului de reorganizare prin care se va renunţa la peste 36500 de salariaţi. Factorii poştali care au plecat voluntar beneficiază între 3 şi 30 de salarii compensatorii funcţie de vechime, iar ceialţi angajaţi care vor fi disponibilizaţi, vor pleca în urma unor testări.

Criteriile care vor sta la baza concedierilor colective sunt cumularea a două sau mai multe funcţii în unităţi diferite precum şi cumularea pensiei cu salariul, deţinerea de terenuri agricole precum şi îndeplinirea condiţiilor de vârstă.

Perioada de evaluare a început de miercuri, însă nimeni de la nivelul judeţului nu oferă nici un detaliu cu privire la acest proces. După ce directorul Gheorghe Dron a părăsit funcţia de director al Oficiului a fost numită ca interimar Mihaela Onciu care refuză dialogul cu presa.

Unii primari acuză lipsa factorilor poştali din comunele pe care le conduc şi spun că oamenii stau la cozi şi aşteaptă pensiile de la angajaţi ai companiei din alte localităţi. Eugen Nechita, primarul comunei Drăguşeni susţine că 1300 de oameni din comună stau zile în şir la cozi în faţa oficiului poştal pentru a-şi primi pensiile şi ajutoarele sociale.

„Stau oameni bătrâni în picioare la cozi zile întregi, în loc să îşi primească pensia acasă. Este ca pe vremea lui Ceauşescu, la câteva zile vine cineva de la Dorohoi”, a menţionat edilul.

O altă problemă o reprezintă facturile la curent, metoda de plată fiind prin intermediul instituţiilor bancare sau a Poştei. ” Trebuie să vorbesc cu cei de la Eon să le atrag atenţia cu privire la plata facturilor. Nu pot duce toţi cetăţenii din comună în altă parte să îşi plătească facturile”, a mai adăugat primarul.

VEZI AICI INTREAGA DECLARATIE A PRMARULUI!

O altă comună care s-ar afla în aceaşi situaţie este Ştiubieni.

2 thoughts on “Debandadă în reorganizarea Oficiului Judeţean de Poştă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *