Botoşaniul are cei mai ieftini combustibili

benzinarie Botoşaniul figurează, într-un clasament naţional, cu cei mai ieftini combustibili vânduţi la pompă. La un plin de benzină şoferii care alimentează de la Petron economisesc până la 13 lei faţă de alte staţii din ţară ale aceleaşi companii, în timp ce la un plin de motorină difernţa ajunge la 23 de lei.

Compania practică preţuri şi în funcţie de mediul concurenţial, iar în Botoşani intrarea pe piaţă a companiei Socar a făcut ca tarifele să fie micşorate pentru păstrarea clienţilor. La inuagurarea benzinăriilor oficialii Socar susţineau că vor practica preţuri sub concurenţă având în vedere că importau petrolul din Azerbaidjan.

Treptat s-au dovedit că unele costuri erau mai mari decât estimările iniţiale, precum depozitarea ţiţeiului, iar în prezent preţurile sunt puţin peste cele ale Petrom.

romica hritcu alimentat combustibil
Romica Hritcu, şoferul de camion care pune lunar sute de litri de motorina

Şoferii botoşăneni susţin că această concurenţă este benefică însă preţul combustibililor, raportat la puterea de cumpărare, rămâne ridicat.

„Eu am făcut curse internaţionale şi post spune că preţul este cam acelaşi în toate ţările. Diferenţe nu sunt prea mari, însă la puterea de cumpărare noi stăm cel mai slab„, a declarat Romică Hriţcu, conducător de autocamion.

Consiliul Concurenţei a amendat la începutul anului trecut şase firme ce comercializează carburanţi, printre care şi Petrom, cu 880 de milioane de lei pentru că în 2008 s-ar fi înţeles să scoată, în acelaşi timp, un anumit sortiment de pe piaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *