Hidrologii au întocmit hărţi de hazard pentru râurile din judeţ

Administraţia Bazinală de Apă „Prut-Bârlad” a întocmit hărţi de hazard şi risc la inundaţii pe cursurile de apă din judeţ şi le-a prezentat primarilor. Hărţile de hazard vor fi predate Consiliului Judeţean şi primăriilor din judeţ pentru realizarea hărţilor de risc. Hărţile au fost realizate, de firma bucureşteană Top Ram Project Srl, prin intermediul unui proiect cu cofinanţare europeană în valoare de 50 de milioane de euro .

Hărţile de risc trebuie construite de autorităţile locale până în 2015 conform unei directive europene. Specialiştii au prezentat la Prefectura Botoşani modul cum funcţionează aceste hărţi şi au simulat eventuale inundaţii în mai multe zone ale judeţului. Proiectul implementat se află la stadiul consultării publicului până la sfârşitul acestui an.

În judeţ, problematice sunt zonele dispuse de-a lungul torenţilor, dar şi locuinţele ridicate fără autorizaţie în zone inundabile. În 2010 au fost cele mai puternice inundaţii din ultimii ani, după precipitaţii fără precedent. Zonele afectate au fost în Nordul şi Nord Estul judeţului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *