Primarul de Romanesti: Pentru altii se fac parcuri, spanzuratori prin padure, dar pentru copii nimic

colegiul prefectural 2013Primarii din judet acuza autoritatile din judet ca nu au alocat bani pentru reabilitarea scolilor. Prezenti la Colegiul prefectural care a avut miercuri, unii dintre primarii din judet s-au plans ca nu au fonduri pentru finalizarea unor lucrari de investitie din scoli. Gheorghe Hutanu, primarul comunei Romanesti, a spus ca la scoala din localitatea au inceput lucrari la un al doilea corp de cladire unde ar trebui sa invete, din septembrie, doua clase de elevi, insa lucrarea nu este finalizata. El spune ca a facut nenumarate adrese catre Consiliul Judetean, Prefectura si Inspectoratul Scolar prin care a cerut foduri pentru finalizarae investitiei, insa a primit doar raspunsuri negative. Primarul de Romanesti mai are nevoie de 10 miliarde lei vechi pentru finalizarea lucrarii.

In toamna, doua clase nu au unde sa invete la Romanesti. Am inceput o reabilitare din bugetul local la al doilea corp cu doua sali de clasa si punct sanitar. Am facut nu stiu cate adrese.  Ultimul raspuns a primit de la Consiliul Judetean ca nu are bani. Vine toamna si nu avem ce face cu elevii. Ii pun in trei schimburi?  Ce sa fac? Pentru altii se fac parcuri, spanzuratori prin padure, dar pentru copii nimic. Unde a fost cazan de tuica s-a facut parcuri”, a spus primarul de Romanesti.

Prefectul Costica Macaleti i-a raspuns ca mai multe scoli sunt in situatia celei de la Romanesti.

La Lozana gradinita nu este gata, la Dimacheni ploua intr-o clasa. In zona urbana lucrurile stau mai bine. Sa fim mai atenti in mediul rural, pentru ca si acolo sunt copii buni, destepti, frumosi”, a spus Maceleti celor prezenti la intalnire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *