Vezi ce va avea zona de recreere ce va fi construită în locul fostelor sere din parc

foste sere parcExecutivul Primăriei Botoşani vine în şedinţa de joi, 29 august, cu un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ce vizează amenajarea zonei de recreere în Parcul „Mihai Eminescu”, respectiv teren de joacă, spaţiu pentru animalele de companie, teren sport. Investiţia se ridică la peste 1,8 milioane lei, lucrarea urmând a fi executată în 12 luni. Zona de recreere se va întinde pe o suprafaţă totală de 5360 mp, va avea o parcare pentru autoturisme cu 20 de locuri şi alte 20 de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi, trei grupuri sanitare, respectiv pentru femei, bărbaţi şi persoane cu dizabilităţi, spaţii pe o suprafaţă de 477 mp, amenajate în vederea închirierii de către agenţii economic.

Zona va cuprinde mai multe spaţii de joacă pentru copii. Zona I , destinată copiilor sub trei ani, va cuprinde un leagăn, două ansambluri de joacă, o căţărătoare şi patru balansoare. Zona II va avea două leagăne, un ansamblu de joacă, o căsuţă joacă şi căţărare, cinci balansoare pe arcuri. În zona III va exista un ansamblu de joacă pentru 90 de copii, hip-hop surf, caţărătoare piramidă, ansamblu de joacă căţărare, alunecare, balansare, trecere; joc tematic, şase balansoare pe arcuri.

Zona IV va cuprinde un ansamblu de joacă tip castel cu două turnuri, locuri de joacă în nisip, în timp ce Zona V va avea un perete de căţărare cu două bare orizontale; două excavatoare nisip; macara pivotantă pentru nisip; echipament de căţărare omidă, staţie anvelope. Va exista şi un spaţiu pentru animale dotat cu bănci. De asemenea, în această zonă va fi montată o fântână arteziană şi o fântână pentru apă de băut. Vor fi plantaţi zeci de arbuşti şi un gazon tip sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *