Primarul Portariuc vrea să înfiinţeze Consiliul Local al Tinerilor

cl ghiorghitaExecutivul Primăriei Botoşani propune înfiinţarea Consiliului Local al Tinerilor din municipiul Botoşani. În acest sens va fi suspus spre aprobare în şedinţa de Consiliu Local un Ghid pentru alegerea Consiliului Local al tinerilor, constituirea Consiliului Local al Tinerilor, precum şi alegerea primarului şi viceprimarului tinerilor.

Consiliul Local al Tinerilor se va alege prin vot universal, direct, egal, secret şi liber exprimat. Procesul electoral se adresează tinerilor elevi din clasele IX-XII ale unităţilor de învăţământ din municipiul Botoşani. Ghidul mai prevede componenţa Biroului electoralal secţiei de votare, dar şi atribuţiile acestuia.

Alegerea primarului tinerilor se va face cu majoritate simplă a voturilor consilierilor în funcţie, iar candidatul care se va clasa pe poziţia a doua în alegerile pentru funcţia de primar va fi desemnat viceprimar. Lucrările şedinţei de constituire sunt conduse de consilierul care a obţinut cel mai mare număr de voturi în circumscripţia unde a candidat.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Botoşani, proiectul de hotărâre îşi propune promovarea participării tinerilor la decizia publică în problemele care îi privesc. Printre obiectivele proiectului se numără responsabilizarea tinerilor, participarea acestora la identificarea şi soluţionarea problemelor locale.

Tot în şedinţa de joi va fi suspus spre aprobare şi Regulamentul cadru al Consiliului Local al Tinerilor, organizarea şi funcţionarea consiliului.

Acest proiect a mai fost supus spre aprobare într-o şedinţă de CL din august 2012, însă nu a primit votul consilierilor, ei motivând că acest lucru înseamnă implicarea politicului în şcoli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *