Botosaneanul care s-a rasturnat cu masina in judetul Suceava-director de firma

Un şofer din Botoşani, directorul executiv al unei firme de săpături, excavaţii şi demolări, a fost implicat într-un accident rutier grav pe DN 17, între Ilişeşti şi Stroieşti. Accidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 10.30, maşina încălecând un parapet de protecţie şi răsturnându-se pe carosabil. În autoturismul condus de bărbatul din Botoşani se aflau încă doi pasageri, un bărbat din Plopeni-Salcea şi o tânără din Ipoteşti.  

Nu a adaptat viteza la curba periculoasă şi la carosabilul umed

Cezar Mîndrilă, în vârstă de 51 de ani, din Botoşani, conducea un autoturism Audi, pe direcţia Gura Humorului-Suceava. În porţiunea de curbe periculoase dintre Ilişeşti şi Stroieşti, la intrarea pe podul de peste pârâul Gorjanul, şoferul nu a mai putut controla maşina.

Conform anchetei poliţiştilor rutieri, viteza neadaptată în curbă, dar şi la condiţiile de drum, respectiv carosabilul umed, au dus la producerea accidentului. 

Scăpat de sub control, autoturismul a încălecat parapetul din dreapta, la intrarea pe pod, şi s-a răsturnat, chiar pe mijlocul carosabilului. Echipajul SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Suceava şi personalul medical de la Serviciul de Ambulanţă a preluat şi dus la Spitalul Judeţan Suceava trei răniţi.

Bărbatul din Botoşani a suferit leziuni grave

Este vorba de şofer şi de cei doi pasageri din maşină. Conform primelor investigaţii medicale, ultimii doi au scăpat cu leziuni uşoare. Şoferul din Botoşani a fost însă mult mai ghinionist. El a fost diagnosticat cu multiple leziuni.

Medicul Tiberius Brădăţan, de la Serviciul Primiri Urgenţe al Spitalului Judeţean, a precizat că după o primă examinare a bărbatului s-au identificat leziuni cranio-cerebrale, entorsă de coloană cervicală, contuzie toracică şi contuzie de umăr. De asemenea, acesta era suspect şi de fracturi costale.

Medicii au estimat preliminar că, dacă nu apar complicaţii în cazul leziunii de la cap, pacientul are nevoie de aproximativ 30 de zile de îngrijiri medicale.

Pasagerii, luaţi la ocazie de la Hanul Ilişeşti

Cei doi pasageri din maşină, Cristian Pandelea, în vârstă de 45 de ani, din Plopeni-Salcea, şi Raluca Dumencu, de 26 de ani, din Ipoteşti, lucrează la Hanul Ilişeşti şi s-au urcat în maşină la ocazie. Ei ieşiseră din tura de noapte şi au luat o maşină spre Suceava.

Aflată la Spitalul Judeţean Suceava, Raluca Dumencu, tânăra de 26 de ani, a declarat:

„Ne-a luat şi pe noi la ocazie, eu m-am urcat în faţă, am pus centura, iar colegul a urcat în spate. Cred că am avut noroc de centură”.

Aceasta s-a declarat foarte norocoasă şi îi mulţumea Celui de Sus că nu a fost mai rău. Cei doi colegi de serviciu au declarat că s-a ajutat reciproc să iasă din maşină, după care l-au tras şi pe şofer. La Spitalul Judeţean Suceava, şoferului în vârstă de 51 de ani i-au fost recoltate probe biologice de sânge. În urma accidentului, traficul de pe DN 17 a fost blocat în jur de o oră, fiind deviat pe un drum agricol
Sursa> Monitorul de Suceava:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *