Vezi ce chirii trebuie să plătească studenţii botoşăneni în centrele universitare!

camine studentestiStudenţii care au reuşit la facultăţi din alte oraşe şi vor să se cazeze în privat vor trebui să scoată bani serioşi din buzunare pentru cazare.  Chiriile locuinţelor din centrele universitare încep să urce în această perioadă pe fondul unei cereri în creştere.

Cea mai utilizată destinaţie pentru studenţi este Iaşi, iar chiriile încep de la 150 de euro pentru o garsonieră în Păcurari şi pot ajunge până la 200 de euro în Copou sau Tudor Vladimirescu. Apartamentele cu două camere au preţuri de la 250 de euro în zone ca Păcurari, Tărăraşi sau Cug şi urcă până la 300 de euro în apropierea univestităţilor. Cele dou tipuri de locuinţe sunt preferatele studenţilor, majoritatea preferând un preţ mai mic decât un spaţiu mai mare.

În Iaşi începând de luna viitoare se vor deschide şi căminele pentru cazarea studenţilor ce vor cazare înaintea începerii anuluiu univesitar. Tarifele sunt 8 lei pe zi.

Capitala, un alt centru univeRsitar preferat de tinerii botoşăneni, oferă preţuri mai ridicate la cazare în regim privat. Garsonierile au preţuri de la 170 de euro în zona Apărătorii Patriei, Crângaşi, Foreasca sau Titan şi pot ajunge până la 300 de euro în zone mai centrale. Apartamentele cu două camere pornesc de la 220 de euro în Bucur Obor , Militari şi ajung până la 400 de euro în Piaţa Univeristăţii.

Cjulul se dovedeşte la fel de scump ca Bucureştiul. Preţul chiriei în garsoniere din zona Bogdan Vodă, Manstur şi Zorilor ajunge la 160-170 de euro. Preţul creşte în zona Iris şi Baciu ajungând până la 180 de euro. Apartamentele cu două camere oscilează între 220 de euro în zona Gruia şi 340 de euro în zona Andrei Mureşanu.

Într-un alt centru univesitar, Timişoara, ofertele sunt printre cele mai ridicate. Preţul garsonierilor pleacă de la 180-190 de euro în zona Complex Stundeţesc şi ajung la 200-250 de euro în Aradului sau Take Ionescu.

Preţurile diferă şi în funcţie de mobila pusă la dispoziţie chiriaşilor precum şi de dotările apartamentului. De asemenea la negociere se ţine cont de durata contractului de închiriere precum şi modul cum a fost contactat proprietarul, prin intermediul unei agenţii imobiliare sau contact direct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *