Medici veterinari retrogradaţi în urma exportului de carne de la Doly Com

abator Roma- Doly Com BotosaniDoi medici veterinari au fost retrogradaţi din grad şi s-au ales şi cu salariul tăiat pe o lună, în urma exportului de carne făcut de firma Doly-Com în Vietnam, şi nu Suedia cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu. Minodora Vasiliu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, a declarat că cei doi medici au fost sancţionaţi pentru că au avizat actele de export a cărnii în Vietnam. De asemenea, societatea Doly-Com a fost sancţionată cu avertisment. Potrivit şefei DSVSA, România nu este pe lista ţărilor agreate de Vietnam pentru export, drept pentru care instituţia a refuzat să-şi dea acordul. În schimb, cei doi medici au semnat documentele sanitar-veterinare de export. Minodora Vasiliu a refuzat să comenteze cum a reuşit să exporte Doly- Com zeci de tone de carne în afara ţării.
„Deocamdată aceste exporturi vor fi finalizate când vom primi şi condiţiile de ţară, şi condiţiile de relaţii externe între România şi Vietnam. Partea sanitar-veterinară a fost cea răspunzătoare de semnarea certificatelor sanitar-veterinare, iar medicii de acolo au fost sancţionaţi şi retrogradaţi din funcţie în urma unui audit.Carnea care a plecat este o carne care respectă toate condiţiile, însă România nu este pe lista ţărilor agreate de Vietnam pentru export. Autoritatea face eforturi pentru a stabili relaţii nu numai cu Vietnamul, ci şi cu alte ţări de care sunt interesaţi agenţii economici. Nu comentez cum a făcut Doly-Com exportul de carne până acum”, a declarat Vasiliu.

Ea a mai menţionat că firma Doly Com nu este asaltată de controale din partea DSVSA, aşa cum a menţionat Florin Ţurcanu.

Ţurcanu, atac la şefa DSVSA: Dacă aş fi preşedinte ANSVSA, aş da-o afară pe doamna Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *