Finanţiştii susţin astăzi prima probă a concursului pentru rămânerea în sistem

Astăzi se desfăşoară proba scrisă a concursului pentru ocuparea a 37 de posturi vacante în cadrul Administraţiei Financiare a Judeţului Botoşani. Pentru majoritatea posturilor au optat cîte doi candidaţi, cel mai râvnit fiind un post de execuţie la Trezoreria Botoşani, unde s-au înscris trei candidaţi. Pe de altă parte, pentru patru posturi de conducere, două şef serviciu la administraţiile Dorohoi şi Săveni şi două şef serviciu la Trezoreria Botoşani nu a optat nici un finanţist.

Rezultatele la proba scrisă se vor afişa marţi, iar miercuri va avea loc proba interviului.

În urma reorganizării fiscului, 74 de finanţişti au primit preaviz, după ce posturile pe care le-au ocupat au fost desfiinţate. La concurs s-au putut înscrie doar cei care au avut un post similar celor vacante. Şase finanţişti au fost eliminaţi automat din sistem pentru că figurau ca personal contractual.

Evaluăriile vor fi în două etapte urmând ca de luna viitoare să se activeze după noua organigramă. În urma reorganizării, DGFP şi-a pierdut personalitatea juridică devenind o administraţie în subordinea Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *