Finanţiştii intră de luni în examene

Reorganizarea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a ajuns spre final. După ce 82 de funcţionari publici din instituţie au primit preavize pentru eliberarea din funcţie, au fost declarate vacante 37 de posturi. Din cei 82 de funcţionari, opt au putut opta direct pe funcţii, fără concurs, fiind vorba despre opt şefi ai instituţiei, iar celorlalţi 74 le-au rămas 37 de posturi vacante. Nu toţi, însă au putut opta pentru un post vacant, criteriul fiind deţinerea unui post echivalent celui vacant. În mod paradoxal, pentru patru posturi de conducere, două şef serviciu, la Dorohoi şi Săveni şi două funcţii de conducere în cadrul Trezoreriei. La funcţiile de la Dorohoi şi Săveni au optat iniţial două persoane ce au deţinut funcţii de conducere însă ulterior au renunţat la opţiune. La Trezorerie nu a optat nici un funcţionar pentru cele două posturi pentru că nu au existat funcţionari ce au deţinut funcţii echivalente.

” Concursurile pentru posturile vacante se vor desfăşura luni cu proba scrisă şi miercuri cu proba interviului”, a afirmat Radu Ţurcanu, şeful fiscului.

În urma reorganizării, DGFP şi-a pierdut personalitatea juridică devenind o administraţie în subordinea Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi.

One thought on “Finanţiştii intră de luni în examene

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Camere de luat vederi si microfoane ca la examenul de bacalaureat sau ca la profesori la examenul de titularizare, altfel este discriminare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *