Nemulţumiri în rândul cadrelor didactice la repartizarea pe posturi

repartizare profesori 006Mai mulţi profesori au reclamat faptul că au rămas fără posturi şi asta pentru că etapa de suplinire a avut loc, anul acesta, înaintea detaşării. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, a declarat că metodologia privind mişcarea personalului didactic a suferit unele modificări faţă de anul trecut.

Sunt nemulţumiri venite ca urmare a aplicării stricte a metodologiei. Faţă de anul trecut, metodologia are unele schimbări care sunt greşite după părerea noastră. S-au trezit oameni care erau titulari şi aveau continuare pe detaşare la o şcoală, că postul a fost ocupat în şedinţă publică de suplinitor. Nu este normal să pui o etapă de suplinire înaintea detaşării. A fost gândită aşa în ideea în care concursul de titularizare era organizat în centre şi etapa de detaşare şi suplinire organizată de Inspectorat. Dar având în vedere că a fost doar un singur centru, nu trebuia gândit aşa„, a spus Axinte.

O nouă etapă de repartizare pe posturi a cadrelor didactice va avea loc săptămâna viitoare.

3 thoughts on “Nemulţumiri în rândul cadrelor didactice la repartizarea pe posturi

  1. La Fizica au disparut toate posturile aflate in apropiere de Botosani, iar unele licee nici macar nu au binevoit sa scoata orele ramase (exemplu Sanitarul-care tine 9 ore pt Cristina Chelariu care la titularizare a luat 5 ) . Ar trebui verificate toate scoliile…de aceea cei mai multi tineri renunta la invatamant. Nici nu mai stiu de ce se tine concursul de titularizare…daca fiecare scoala are omul ei. Oare se mai merita sa mergi la concurs? Ai pentru ce?

  2. draga adina,te-ai titularizat conform legii 235,cu un amarat de 7,cand la nivel national, anul trecut,la nivel national,cea mai mare nota 9,50,si acum vrei detasare?,trebuia sa dai concurs maica anul acesta,sau detasatii nu ar trebui sa aiba concurs?

  3. Are dreptate Adina. Pentru ce sa dai concurs de titularizare,daca posturile dispar peste noapte. Unde au disparut catedrele de la Vorona, Flamanzi, Scoala 8 ? De ce nu au disparut posturile care sunt mai departe de Botosani?
    Cred ca cei care au dat concursul nu au dreptul sa aleaga? Totul e la nivel politic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *