Aproape o mie de cursanți la cursurile „Bibliovacanța” din această vară

Copii la cursul de germana

60 de voluntari, circa 1o00 de cursanți și 24 de cursuri. Asta a înseamnat, anul acesta, programul Biblio-vacanța al Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”, aflat la cea de-a III-a ediție.

Directorul Bibliotecii „Mihai Eminescu” Botoșani, Cornelia Viziteu, a declarat că programul care se apropie acum de final a fost, la fel ca în anii trecuți, un succes datorită numărului mare de cursanți, dar și al voluntarilor, acele persoane care au dorit să predea, în mod gratuit, un curs la Biblioteca.

Mai mult decât atât, ediția din acest an s-a remarcat printr-un număr mai mare de cursuri noi față de cele deja cunoscute între copiii participanți.

Cursurilor tradiționale de limbi străine respectiv engleză, franceză, spaniolă, germană, li s-au adăugat cele de coreeană, japoneză, turcă, greacă ș.a. De altfel, cursurile de limbi străine au fost și cele mai solicitate de copii, dar și de adulți.

Pentru limba germană, de pildă au fost organizate, în ziua de miercuri, nu mai puțin de 8 grupe, de la ora 9.00 până la ora 18.00, ultimele trei grupe fiind destinate exclusiv adulților avînd în vedere că cei mai mulți, în timpul zilei, sunt la serviciu și nu pot participa.„Am fost nevoiți să prelungim programul zilei de miercuri pentru că am avut solicitări pentru cursul de limbă germană din partea unor persoane care lucrează la diferite instituții și în timpul zilei nu au cum participa”, ne-a spus Cornelia Viziteu, directorul Bibliotecii Județene Mihai Eminescu Botoșani.

În afară de cursurile de limbi străine, o aderență mai mare s-a înregistrat pentru gramatică, matematica distractivă, IT și arhitectura, acesta din urmă fiind un curs nou introdus în programul amintit.

E un program de tradiție al Bibliotecii noastre, suntem deja în al treilea an de activitate. Este un program complex cu cursuri diverse în cadrul cărora s-au putut învăța lucruri diverse cum ar fi la limbi străine sau s-au dezvoltat aptitutini, ne-am satisfăcut niște hobbyuri. Am avut 24 de cursuri și 1000 de participanți, sperăm noi, mulți dintre ei vor fi și pe viitor, utliizatori ai Bibliotecii”, a mai spus Cornelia Viziteu.

Cursanții  și voluntari vor primi din partea Bibliotecii Județene Mihai Eminescu diplome în cadrul unei festivități organizate la începutul lunii septembrie. Programul va continua și vara viitoare, așa cum ne-a declarat chiar directorul instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *